Κορινθία

Γνωριμία με την αναρρίχηση την Κυριακή στον Σολομό

Σε γνωριμία με την αναρρίχηση καλεί τους ενδιαφερόμενους ο Ορειβατικός Σύλλογος Κορίνθου, διοργανώνοντας την δεύτερη συνάντηση στο πεδίο του Συλλόγου, στον Σολομό, την επόμενη Κυριακή, 12 Νοεμβρίου.

«Έλα να δοκιμάσεις το άθλημα αναρρίχησης σε βράχο. Τόλμησε να δοκιμάσεις εσύ ή τα παιδιά σου και ίσως γίνει η αγαπημένη σας δραστηριότητα» αναφέρει η πρόσκληση του Ορειβατικού Συλλόγου. Εξηγεί πως με την αναρρίχηση , μπορεί να ασχοληθεί ο καθένας ανεξάρτητα από την ηλικία του, το φύλο ή τη φυσική του κατάσταση.

Πρόκειται για ένα άθλημα που γυμνάζει όσο κανένα άλλο το σώμα, ενώ βελτιώνει την πνευματική δύναμη. Που συμβάλει στην ενδυνάμωση του σώματος, αυξάνει την ευλυγισία, την ικανότητα ισορροπίας αλλά και το νευρομυϊκό συντονισμό. Ο Ορειβατικός Σύλλογος τονίζει πως η αναρρίχηση είναι η τεχνική ανάβασης ενός βράχου χρησιμοποιώντας το ανάγλυφο της επιφάνειάς του, όπως εσοχές, εξοχές και σχισμές για στήριξη ή πάτημα, προκειμένου να ολοκληρωθεί μία διαδρομή.

Με τη καθοδήγηση και την επίβλεψη του έμπειρου εκπαιδευτή Αποστόλη Σιμάτη, θα έχουν οι συμμετέχοντες την ευκαιρία να βρεθούν σε μια πρώτη επαφή με το βράχο και να αποκτήσουν την πρώτη αναρριχητική εμπειρία.

Αρχικά θα γίνει μια μικρή ενημέρωση σχετικά με τις τεχνικές που πρέπει να γνωρίζουμε, τα υλικά που χρησιμοποιούμε και τους κανόνες ασφαλείας. Έπειτα υπό την καθοδήγησή και επίβλεψη του θα ξεκινήσεις να σκαρφαλώνεις.

Μαθήματα αναρρίχησης

Οι πρώτες διαδρομές κάθε αρχάριου γίνονται με την τεχνική top-rope, δηλαδή αναρρίχηση με το σχοινί από πάνω. Είναι μια τεχνική όπου το σχοινί τοποθετείται από πριν σε μόνιμες ασφάλειες στην κορυφή της διαδρομής και έτσι, ένας αναρριχητής σκαρφαλώνει και ο εκπαιδευτής τον ασφαλίζει. Αυτός είναι ο πιο ασφαλής τρόπος αναρρίχησης για αρχάριους, επειδή δεν υπάρχει κίνδυνος πτώσης ούτε κατανάλωση δύναμης. Αυτή η τεχνική ασφάλισης γίνεται συνήθως σε διαδρομές GPS χαμηλού ύψους.

To top rope είναι ένας άριστος και ασφαλής τρόπος για να μάθεις να σκαρφαλώνεις.

Το πεδίο Σολωμός (ή Τσούμπα) βρίσκεται νότια της Κορίνθου, κοντά στο ομώνυμο χωριό του νομού Κορινθίας, πάνω από ένα ήσυχο σημείο με ελαιόδεντρα και όμορφη θέα προς τον Ακροκόρινθο και τον Κορινθιακό κόλπο.

Δήλωσε τώρα τη συμμετοχή

  • Χατζηγεωργίου Μαρία: 698 194 9633
  • Νικολόπουλος Παναγιώτης: 694 563 5573
  • Πετρόπουλος Πέτρος: 693 815 9372

Ηλικία από 5 ετών

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο