Πολιτική

Γιώργος Ψυχογιός. Στο Λουτράκι περιμένουν ακόμα την έλευση του Προαστιακού

Ο Βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώργος Ψυχογιός, κατέθεσε ερώτηση στο κοινοβούλιο, προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργεια,ς που αφορά την πρόοδο του έργου του Προαστιακού Λουτρακίου.

Ο βουλευτής παρατηρεί πως παρά την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λουτρακίου που ελήφθη, (25/10/2022), «η ΕΡΓΑ.ΟΣΕ Α.Ε. που έχει την ευθύνη κατασκευής του έργου, ένα χρόνο μετά δεν έχει παρουσιάσει νέο και τελικό χρονοδιάγραμμα για την αποπεράτωση του έργου και την τακτοποίηση όλων των εκκρεμών ζητημάτων». Σημειώνει επίσης πως η κυβέρνηση, «παρά το γεγονός ότι δημόσια έχει δεσμευτεί για την ολοκλήρωση του έργου και μάλιστα με αύξηση της σχετικής χρηματοδότησης , σήμερα  η πορεία του είναι εξαιρετικά αργή, όπως εξάλλου έχει γίνει και με άλλα μεγάλα έργα στην Κορινθία».

Ο Γιώργος Ψυχογιός κατηγορεί μάλιστα τη κυβέρνηση, με αφορμή το παραπάνω έργο, πως και άλλα έργα, πολύ σημαντικά για τις τοπικές κοινωνίες και το δημόσιο συμφέρον, «που ήταν δρομολογημένα και με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Προαστιακός του Λουτρακίου, το φράγμα του Ασωπού κ.α., με ευθύνη της κυβέρνησης της Ν.Δ. μετά από 4 και πλέον χρόνια, έχουν δραματικά καθυστερήσει ή και σταματήσει». Με αυτά λοιπόν, ο βουλευτής Κορινθία ζητά από τον αρμόδιο υπουργό να απαντήσει στα ερωτήματά του:

  • Σε ποιες ενέργειες θα προβεί το Υπουργείο, προκειμένου η ΕΡΓΟΣΕ να παρουσιάσει τελικό χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των έργων του προαστιακού Λουτρακίου;
  • Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση  προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ολοκλήρωσης του, να λειτουργήσει πλήρως και ολοκληρωμένα η γραμμή του Προαστιακού Σιδηροδρόμου, καθώς ο εκσυγχρονισμός του σιδηροδρομικού δικτύου προς το Λουτράκι θα συνδέσει ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά θέρετρα της χώρας, απευθείας με την Αθήνα, το λιμάνι του Πειραιά και το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»;

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο