KR Tempo

Βραβεία κοινού και τιμητικές συμμετοχές από το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λουτρακίου «ΓΕΦΥΡΕΣ»

Το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λουτρακίου «ΓΕΦΥΡΕΣ» εγκαινίασε την καλοκαιρινή σεζόν στη Κορινθία, με μια πλούσια κινηματογραφική εμπειρία με θέματα κοινωνικά και ανθρωπιστικά, μέσω της ματιάς νέων και έμπειρων δημιουργών και πρόσφερε μια όαση αισιοδοξίας, έμπνευσης και ψυχικής ανάτασης, τέτοια, που μόνο η τέχνη κι ο πολιτισμός μπορούν να προσφέρουν στους δύσκολους καιρούς που ζούμε.

Πλήθος κόσμου ψυχαγωγήθηκε με τις δράσεις του Φεστιβάλ και συνομίλησε με τους καλλιτέχνες που παρευρέθησαν. Ντόπιοι, σινεφίλ, επισκέπτες και καλλιτέχνες παρακολούθησαν τις προβολές 75 ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους, που είχαν επιλεγεί και προσκληθεί τιμητικά από τη διοργάνωση, στους θερινούς κινηματογράφους Ηλέκτρα και Γαλαξία, και στο Δημοτικό Χώρο Beau Rivage, στη παραλία Λουτρακίου.

Παρόλο που το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου δεν είναι διαγωνιστικό, οι διοργανωτές έδωσαν στους θεατές τον πρώτο λόγο και ανακοινώθηκαν τα βραβεία κοινού ως ακολούθως:

1. Tαινία μεγάλου μήκους: Η Ζωγραφιά Του Θεού/God’s Painting – Γιάννης Καλογερόπουλος/Yannis Kalogeropoulos, Ελλάδα/Greece, 2023, 96’

2. Tαινία μεγάλου μήκους πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη: Το Νησί των Κενταύρων/The Island of the Centaurs – Alastair Romãno, Ελλάδα/Greece, 2024, 92’37”

3. Tαινία μικρού μήκους: De Jure Et De Facto – The 60’s Generation – Αλίκη Ιωάννα Παπαπέτρου/Aliki Ioanna Papapetrou , Ελλάδα/Greece, 2024, 17’30”

4. Ταινία τεκμηρίωσης μεγάλου μήκους: Shalom – Salaam – Peace – Αλεξία Τσούνη/Alexia Tsouni, Ελλάδα/Greece, 2024, 58’

5. Σπουδαστική ταινία μικρού μήκους μοιράστηκαν:

Το Τελευταίο Δάσος/The Last Forest – Betty Kostadinova, Ελλάδα/Greece, 2024, 3’ και Greta Thunberg – Αντώνιος Γιαβρόγλου/Antonios Giavroglou, Ελλάδα/Greece, 2024, 7’10”

Παράλληλες εκδηλώσεις

Στις παράλληλες εκδηλώσεις του 6ου Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στο Beau Rivage ομαδική έκθεση εικαστικών και δημιουργιών μικτών τεχνικών. Η ομάδα Experience Perachora παρουσίασε μέρος της αναβιωματικής έκθεσης «ΒΛΕΜΜΑ ΤΙΜΗΣ» για την Μάχη της Περαχώρας το 1822, με τον φωτογραφικό φακό του Ηλία Περγαντή.

Ο Σύλλογος Γυναικών Αγίων Θεοδώρων συμμετείχε με το τμήμα διακοσμητικών εφαρμογών και μικτών τεχνικών με τη δασκάλα Εύη Γιάνναινα, η οποία έκθεσε πίνακες που είχαν θέμα τον κινηματογράφο και παρουσίασε σεμινάριο μικτών τεχνικών με τις Ντόρα Αυγουστή και Μαρία Βουιδάσκη, μαθήτριες του τμήματος. Προσωπικές δημιουργίες παρουσίασαν οι Βάσω Στάμου, Μίνα Γιαννούλη, Julia Logacheva και Πέτρα Τερζή, μέλη του συλλόγου.

Παρουσιάστηκαν επίσης τα έργα «Ακρογυαλιά» και «Μάσκα», από το σεμινάριο της Έφης Καμπουρέλη, εικαστικό, που είχε παρουσιάσει τις τεχνικές στο σύλλογο αυτή τη χρονιά.

Το Φεστιβάλ τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και του Δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων, ενώ υποστηρίζεται από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου. Τις εκδηλώσεις μεταξύ άλλων, τίμησαν με την παρουσία τους, η Θεώνη Μαυροματιδου, αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Εκδηλώσεων του Δήμου Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων, η τραγουδίστρια Ελένη Ροδά και οι ηθοποιοί Ιάκωβος Μυλωνάς, Εύη Καραδήμα, Νανά Χριστίνα Τζαβάρα, Πέτρος Ιωάννου, Αβραάμ Παπαδόπουλος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο