Κορινθία

Έκρηξη κρουσμάτων κορωνοϊόυ την Παρασκευή στην Κορινθία που βρίσκεται ξανά λίγο πριν το «κόκκινο»

Μια παρένθεση φαίνεται πως ήταν τα πέντε χθεσινά κρούσματα, καθώς σήμερα η Κορινθία κατέγραψε 24 περιπτώσεις ασθενών με κορωνοίό, το μεγαλύτερο μετά από μήνες.

Καθώς τελειώνει η εβδομάδα, ο μέσος όρος των κρουσμάτων ανεβαίνει στο 11,71, κατά πολύ αυξημένο από το χαμηλό μονοψήφιο της περασμένης εβδομάδας. Η Κορινθία ανησυχεί ιδιαίτερα τον ΕΟΔΥ, που την έχει εντάξει ημέρες τώρα στο «πορτοκαλί», χωρίς να σημαίνει κάτι αυτό για τη ώρα σε μέτρα, αλλά η προσοχή είναι στραμμένη στον τόπο μας.

Ανάλογη είναι η εικόνα πλέον και στο σύνολο των νομών της Πελοποννήσου, πλην της Λακωνίας, που σε μια ημέρα όπου όλοι οι νομοί καταγράφουν μεγάλη αύξηση, μέχρι και έκρηξη, η Λακωνία μένει «άθικτη» χωρίς περιστατικά. Στο σύνολο της η Πελοπόννησος καταγράφει σήμερα 66 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας τον αριθμό στα 11.369 από την αρχή της πανδημίας. Η Μεσσηνία, μετά το χθεσινό 20άρι, σήμερα κατέγραψε άλλα 23 περιστατικά, ενώ 10 κατέγραψε η Αρκαδία και άλλα 9 η γειτονική Αργολίδα.

Η Κορινθία, μαζί με την Αργολίδα και το νομό Ηλείας, επίσης στην Πελοπόννησο, που κατέγραψε σήμερα 20 κρούσματα και μέσο όρο 18,71 την τελευταία εβδομάδα, βρίσκονται από σήμερα στην «πορτοκαλί» κατηγορία, με 50 – 150 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού (φωτό κεντρική), μαζί με την Αττική, γεγονός που φαίνεται πόσο ανησυχητική είναι η κατάσταση.

Θετικό στοιχείο όλης αυτής της κατάστασης, είναι ότι στο Νοσοκομείο Κορίνθου παραμένει μόλις ένας ασθενής με κορωνοϊό, ενώ δεν υπάρχει κανείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας τόσο του Νοσοκομείου μας, όσο και των υπολοίπων της Πελοποννήσου. Μέχρι και σήμερα Παρασκευή, 9 Ιουλίου, στα υπόλοιπα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν συνολικά 9 άτομα και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 1, στο Παναρκαδικό Τρίπολης 2, , στο Νοσοκομείο Σπάρτης 1 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 5.

Την Πέμπτη, 8 Ιουλίου τώρα, πραγματοποιήθηκαν στην Κορινθία 157 έλεγχοι με δωρεάν rapid test και συγκεκριμένα 107 στην Κόρινθο και 50 στο Βραχάτι. Από τα test στο Βραχάτι και τα 50 ήταν αρνητικά, ενώ το μοναδικό θετικό στην Κόρινθο αφορά έναν νεαρό άνδρα, ηλικίας 19 ετών.

Υποχρεωτικούς εμβολιασμούς προτείνει ο Παν. Νίκας

Να ενταθεί ο ρυθμός των εμβολιασμών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπου ποσοστιαία είναι σημαντικά χαμηλότερος από τον πανελλαδικό, κάλεσε για μία ακόμα φορά ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, σε δηλώσεις του από την Καλαμάτα. Ο περιφερειάρχης επανέλαβε την θέση του, ότι θα πρέπει να θεσπιστεί υποχρεωτικός εμβολιασμός, τουλάχιστον σε συγκεκριμένους κλάδους εργαζομένων και οπωσδήποτε στον δημόσιο τομέα, προκειμένου να επιτευχθεί το επιδιωκόμενο από την πολιτεία τείχος προστασίας. «Καταλαβαίνω και τα δικαιώματα και κάποιον που έχει δικαίωμα να μην εμβολιαστεί. Δεν έχει όμως κανένα δικαίωμα να υπονομεύει τη ζωή, την υγεία και την προσπάθεια η οποία γίνεται σε εθνικό επίπεδο» τόνισε χαρακτηριστικά ο Π. Νίκας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο