Δήμοι

Άλλα ψηφίσαμε και άλλα έγραψαν στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου καταγγέλλουν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κορινθίων, που αφορούσε την παραχώρηση χρήσης των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων, ήταν ομόφωνη, αφού η εισήγηση που ακούστηκε στην συνεδρίαση βρήκε σύμφωνε όλες τις παρατάξεις, της δημοτικής πλειοψηφίας και της αντιπολίτευσης.

Ωστόσο, οι επικεφαλής των τριών παρατάξεων της αντιπολίτευσης, δηλαδή ο πρώην Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος, (Συμμαχία Πολιτών) και οι Δημήτρης Πρωτόπαπας, (Πράσινη Πόλη) και Αλέξανδρος Γκουργιώτης, (Πολιτική Διέξοδος) διαπίστωσαν ότι στο πρακτικό του συμβουλίου που ακολούθησε, χωρίς να το έχουν ψηφίσει και χωρίς να γνωρίζουν κάτι, συμπεριελήφθη μεταξύ των λοιπών σημείων του διατακτικού της, (Β  κεφάλαιο), η φράση πως οι εγκαταστάσεις των κλειστών γυμναστηρίων του Δήμου Κορινθίων σε Κόρινθο, Λέχαιο και Χιλιομόδι «δεν θα παραχωρηθούν για χρήση αγώνων και προπονήσεων του αθλήματος ποδοσφαίρου Σάλας».

Οι δημοτικοί σύμβουλοι και επικεφαλής των παραπάνω παρατάξεων εκφράζουν την οργή και την αγανάκτησή τους για το γεγονός το οποίο χαρατηρίζουν «αναληθές και ανακριβές», σημειώνοντας πως η προσθήκη αυτή είναι αντικανονική και έκνομη.

«Ουδέποτε ετέθη ως θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, (στην συνεδρίαση της 11/9-//2024) το ζήτημα αυτό, ουδεμία εισήγηση υπήρξε περί αυτού, ουδεμία συζήτηση έγινε περί αυτού, ουδεμία ψηφοφορία διεξήχθη επί του θέματος αυτού» αναφέρει η από κοινού ανακοίνωση των τριών δημοτικών παρατάξεων. Παρατηρούν πως το παραπάνω –δηλαδή να αποκλεισθούν οι ομάδες Σάλας– αναφέρθηκε μεν από τον Δήμαρχο Νίκο Σταυρέλη, «αλλά ως προσωπική του βούληση και δεν έγινε καμία ψηφοφορία,  ούτε θα μπορούσε να γίνει φυσικά  ψηφοφορία επιδοκιμασίας ή αποδοκιμασίας των προσωπικών του απόψεων».

Η αντιφατική στάση του προέδρου

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, κατηγορούν επίσης και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργο Παπαβενετίου, για αντιφατική στάση, καθώς, όπως αναφέρουν, του ζήτησαν να διορθωθεί αυτή η προσθήκη στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά ο πρόεδρος του σώματος, «αρχικώς διαπραγματευόταν την διόρθωσή της, εν συνεχεία όμως άλλαξε στάση και προσπαθούσε να μας πείσει ότι είχαμε συζητήσει και ψηφίσει και επί του επίμαχου θέματος».

Αλλά η κοινή ανακοίνωση των τριών δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης, συνεχίζει αναφέροντας πως η απόφαση αυτή του Δημοτικού Συμβουλίου, χρησιμοποιήθηκε από την Δημοτική Αρχή κατά την εκδίκαση προσωρινής διαταγής από σωματείο ποδοσφαίρου σάλας, κατά του Δήμου, με σκοπό πείσουν στην εκδίκαση, ότι ο Δήμος με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου απέκλεισε το ποδόσφαιρο σάλας από τις αθλητικές του εγκαταστάσεις.

Οι κ. Νανόπουλος, Πρωτόπαπας και Γκουργιώτης καλούν τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, «να αποκαταστήσει την αλήθεια και να διορθώσει την απόφαση, απαλείφοντας τις ανακριβείς και αναληθείς προσθήκες». Του προτείνουν να ξαναδεί το σχετικό βίντεο από την συνεδρίαση, καθώς και το θεματολόγιο της ημερήσιας διάταξης, ενώ τον ενημερώνουν ότι θα προβούν σε κάθε νόμιμη διαδικασία για την αποκατάσταση της νομιμότητας της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο