Κορινθία

Ψυχιατρικές διαταραχές επικαλέστηκε ο δολοφόνος της Γαρυφαλιάς. Με ενέπαιζε, εγώ την έσπρωξα στα βράχια, δεν ήμουν ο εαυτός μου, λυπάμαι θόλωσα

Ομολογώντας για μία ακόμα φορά το έγκλημα στην Φολέγανδρο, λέγοντας ότι ο ίδιος έσπρωξε προς τα βράχια την 26χρονη Γαρυφαλιά Ψαράκου, ο 30χρονος οδηγήθηκε πλέον στις φυλακές Κορυδαλού, ενώ μέσα σε αυτές θα εξεταστεί και από ψυχίατρο.

Στην απολογία του, στον ανακριτή Νάξου, έκανε λόγω για μια ταραχώδη αλλά και ελεύθερη σχέση με την κοπέλα, η οποία ισχυρίστηκε ότι τον ενέπαιζε πληγώντας προφανώς το εγώ και τον ανδρισμό του. Ωστόσο, ακόμα και με όσα ισχυρίστηκε, δεν μπορεί να δικαιολογήσει ούτε καν την έκρηξη αυτή που θα μπορούσε έναν άνθρωπο να τον κάνει να φθάσει …στο έγκλημα. Για αυτό όμως φρόντισε να επικαλεστεί ψυχικά προβλήματα που αντιμετώπιζε, γιατρούς που είχε επισκεφτεί μέχρι και πριν από λίγες ημέρες, καθώς και θεραπεία που είχε λάβει κατά το παρελθόν.

Πολλές φορές, στις ερωτήσεις που δέχτηκε είπε πως δεν θυμάται τίποτα, ενώ αρνήθηκε πως χτύπησε την κοπέλα πριν την σπρώξει προς τα βράχια για να καταλήξει στην θάλασσα. Μάλιστα, είπε πως έπεσε και ο ίδιος στο νερό, την τράβηξε έξω, της έκανε τεχνητές αναπνοές, αλλά αφού διαπίστωσε πως δεν είχε σφυγμό την άφησε ξανά στην θάλασσα και έφυγε έντρομος…

Επιλεκτική αμνησία;

«Μόνο μια ένταση θυμάμαι…» λέει σε ένα ακόμα σημείο της απολογίας του, ενώ θυμάται γεγονότα που όπως συνεχίζει στην απολογία του δεν ξέρει αν υπάρχει λόγος να τα αναφέρει. «Με ενέπαιζε, είπε στον ανακριτή, παριστάνοντας πως πήγαινε να πάρει τσιγάρα και πήγαινε αλλού και μετά γέλαγε» και αυτό τον ενοχλούσε αφού συνεχίζει: «Το βασικό ήταν ότι υπήρχε αυτό έντονα στο νησί. Με οδηγούσε και εμένα σε λάθος κατευθύνσεις, καταλήγαμε σε χωματόδρομο και μετά με κορόιδευε. Ήταν μια επανειλημμένη συμπεριφορά και ήταν τόσο έντονο που μου χαλούσε την καλή διάθεση που είχα στην αρχή. Το έκανε εδώ και 5 – 6 μήνες».

Ο 30χρονος είπε ακόμα ότι η Γαρυφαλιά προσπαθούσε να τον εκθέσει, «είτε όταν ήμασταν μόνοι μας είτε με παρέα. Εγώ είχα πει αρκετές φορές να σταματήσουμε να βρισκόμαστε γι’ αυτό το λόγο αλλά εκείνη επέμενε να συνεχίσουμε. Για κάποια θέματα είχαμε βρει λύσεις, σε αλλά σημεία έκανε τα ίδια».

Την ημέρα του φονικού

Αναφερόμενος κατά τη δική του εκδοχή, στα όσα προηγήθηκαν εκείνο το πρωϊνό, πριν τελέσει το φρικτό έγκλημα, τονίζει: «Την ημέρα εκείνη είχαμε κάνει μπάνιο, δε θυμάμαι πόσες ώρες πριν το συμβάν. Σηκωθήκαμε κατά τις εννιά το πρωί. Πήραμε καφέ στον Άγιο Νικολό και πήγαμε για μπάνιο στην παραλία της περιοχής Λυγαριά. Δεν θυμάμαι ακριβώς την περιοχή. Έχει και βράχια. Είχαμε πάει και σε άλλες παραλίες και κοιτάξαμε στο χάρτη και αποφασίσαμε να πάμε εκεί γιατί ήταν η πιο κοντινή. Η πρόσβαση ήταν εύκολη. Δεν κάναμε μπάνιο στο σημείο που έγινε το συμβάν. Κάνουμε μπάνιο στην παραλία της περιοχής Λυγαριά, όχι στο σημείο που βρέθηκε το αυτοκίνητο».

Περιγράφει ακόμα στην απολογία του ότι φεύγοντας από την παραλία που έκαναν μπάνιο και ψάχνοντας κάπου να πάνε για φαγητό χάθηκαν. «Αναγκαστήκαμε να επιστρέψουμε στο χωματόδρομο με κατεύθυνση αυτή τη φορά από τον Άγιο Γεώργιο προς Λυγαριά. Περί τα 100 – 200 μέτρα, μετά την παραλία της Λυγαριάς, πίσω προς Άνω Μεριάς σε απόκρημνο σημείο έγινε το συμβάν».

Όταν χάσανε τον δρόμο, ανέφερε ο κατηγορούμενος η Γαρυφαλιά φοβήθηκε. «Φώναξε γιατί βγήκαμε από το δρόμο και φοβήθηκε, ενώ δεν ήταν κάτι εσκεμμένο. Νομίζω μια φορά φώναξε βοήθεια» αναφέρει η απολογία του 30χρονού. Τη στιγμή εκείνη θόλωσε λοιπόν, όπως εξήγησε στον ανακριτή, «κλείδωσε» το μυαλό του και φοβήθηκε καθώς η κοπέλα φώναζε σε βοήθεια. «Εγώ κατάλαβα ότι φωνάζει για να δημιουργήσει την εντύπωσημ ότι εγώ φταίω σε κάτι και να με εκθέσει για άλλη μία φορά. Είχαμε τσακωμό μπροστά στο αμάξι. Το αμάξι δεν το έβαλα σε λειτουργία. Δε θυμάμαι πόσα μέτρα απέχει το αμάξι από το χείλος του γκρεμού» συνέχισε.

Το φονικό

Ο ανακριτής τον ρώτησε «Τι έγινε ακριβώς;» και ο κατηγορούμενος απάντησε ότι θυμάται μόνο μια ένταση. Αρνείται ότι τον χτύπησε η κοπέλα, όπως αρνείται ότι και αυτός την χτύπησε.

«Την έσπρωξα. Δε θυμάμαι πόσες φορές την έσπρωξα» λέει στην συνέχεια και στην ερώτηση του ανακριτή προς τα πού την έσπρωξε, αυτός απάντησε: «Νομίζω προς τον γκρεμό. Δεν είχε παραλία. Την έσπρωξα και έπεσε κι αυτό που θυμάμαι εγώ ήταν ότι ήταν στο νερό. Δεν την είδα να χτυπάει στα βράχια».

Ισχυρίζεται ωστόσο ότι δεν είδε πως η κοπέλα κατέληξε στο νερό. «Κατέβηκα κάτω και ήταν μέσα στο νερό. Δεν θυμάμαι αν είχε αίματα. Ίσως είχε στο πρόσωπο αίμα. Δεν θυμάμαι σε πιο σημείο του προσώπου. Δε θυμάμαι τί φορούσε. Όταν την είδα ήταν σαν να συντονίστηκα. Μπήκα στο νερό την έβγαλα έξω και προσπάθησα να της κάνω τεχνίτες αναπνοές. Δε γνωρίζω την τεχνική. Την τράβηξα με τα χέρια. Ήταν βαθιά εκεί» αναφέρει στην απολογία του για τις τελευταίες στιγμές της Γαρυφαλιάς.

Δηλώνει δε άγνοια για το πως βρέθηκε το φόρεμα, τα σανδάλια και το κολιέ της κοπέλας, δίπλα στο σημείο που ανασύρθηκε. Ισχυρίστηκε ακόμα πως δεν υπήρχε κάποια πάλη. «Όταν έκανα τεχνίτες αναπνοές δεν αντιδρούσε, στην αρχή έβγαλε κάτι απ’ το στόμα της σαν αφρό και μετά δεν έκανε κίνηση. Δεν ανέπνεε. Πήρα σφυγμό αλλά δεν αντελήφθην σφυγμό. Δεν άκουσα τη φωνή της και δεν θυμάμαι αν είχε ανοιχτά τα μάτια. Θυμάμαι μόνο ότι τα χείλη της ήταν μελανιασμένα» συνέχισε την αναφορά του στις τραγικές εκείνες στιγμές.

Φοβήθηκε και έφυγε

Ο ανακριτής τον ρώτησε γιατί δεν κάλεσε βοήθεια. «Τα είχα χάσει. Εγώ έφυγα από την αντίθετη μεριά από το σημείο κολυμπώντας. Δεν θυμάμαι πόση ώρα μετά έφυγα. Δεν θυμάμαι πόση ώρα κολυμπούσα. Κολύμπησα αρκετή ώρα και βγήκα σε βράχια. Απ’ ότι θυμάμαι την τσάντα μου την έριξα στην θάλασσα. Το βράδυ εκείνο κοιμήθηκα στο λόφο…» ήταν η εξήγηση που έδωσε.

Ψυχικά προβλήματα

Ο 30χρονος στην απολογία του μίλησε για την ψυχική του υγεία, αναφέροντας στο σημείο αυτό: «Εμφάνισα ψυχιατρικό επεισόδιο πρώτη φορά το 2014 – 2015 με έντονη εγκεφαλική λειτουργία, έντονο άγχος, ζαλάδες, φοβίες και παραισθήσεις ότι με παρακολουθούν. Για το λόγο αυτό μετά από παρότρυνση των γονιών μου επισκέφτηκα ιδιώτη ψυχίατρο στην Κόρινθο».

Το 2015 είπε, εξετάστηκε και σε ψυχιατρική κλινική δημόσιου νοσοκομείου, όπου επίσης διαγνώστηκε με ψυχική νόσο και του χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή. Φθάνοντας το 2020, ανάφερε πως εκδήλωσε ψυχιατρικό επεισόδιο στο χώρο εργασίας του με κρίσεις πανικού, έντονο άγχος και …παραισθήσεις. «Εξετάστηκα από ιδιώτη ψυχίατρο, συνεχίζει, συνοδευόμενος από τους γονείς μου, στην οποία έκανα συνεδρίες επί τέσσερις μήνες και μου χορήγησε το φάρμακο, το οποίο όμως διέκοψα αυθαίρετα ύστερα από 5-6 μήνες». Ψυχίατρο όμως, όπως ανέφερε, επισκέφτηκε και τον περασμένο μήνα, όπως και λίγο καιρό δηλαδή προτού να φύγει διακοπές, στις 7 Ιουλίου δηλαδή, «ο οποίος δε μου χορήγησε φαρμακευτική αγωγή» σημείωσε,

Ανέφερε όμως ότι τον τελευταίο ψυχίατρο, τον επισκέφτηκε γιατί νόμιζε ότι τον παρακολουθούν και ακόμα επειδή δεν μπορούσε να επικοινωνήσει και είχε προβλήματα με την Γαρυφαλλιά. «Είχα προσπαθήσει πολλές φορές να διακόψω τη σχέση μαζί της αλλά μετά με καλούσε να ξαναβρεθούμε συνέχεια. Εγώ το συνέχιζα και προσπαθούσα να κατανοήσω τους λόγους που γινόταν αυτό στα ανθρώπινα πλαίσια και στα πλαίσια του αλληλοσεβασμού» αναφέρει ολοκληρώνοντας κάπου εδώ την απολογία.

#pgpartners

#ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο