Επιχειρείν

Ψηφιακό άλμα επιχειρεί η Μotor Oil σε στρατηγική συνεργασία με την Microsoft Hellas

Μνημόνιο Συνεργασίας (ΜοU) μεταξύ του ομίλου Motor Oil και της Microsoft Hellas, για την περαιτέρω ενίσχυση του ψηφιακού αποτυπώματος του ομίλου, την ενίσχυση της επιχειρησιακής αποδοτικότητας, την παροχή νέων εξατομικευμένων πελατοκεντρικών υπηρεσιών και την επίτευξη της ψηφιακής ανάπτυξης υπεγράφη σήμερα.

Όπως ανακοίνωσε ο όμιλος της Μotor Oil, στόχος της συνεργασίας «είναι η ενίσχυση και ο εμπλουτισμός των ψηφιακών λύσεων του ομίλου Μotor Oil σε τέσσερις βασικούς τομείς ενδιαφέροντος, όπως η Βιωσιμότητα και η Καινοτομία, το Ψηφιακό Εργασιακό Περιβάλλον και Λειτουργίες, η Κυβερνοασφάλεια και το Data Center Modernization». Ταυτόχρονα, ο όμιλος συνεχίζει την υλοποίηση του φιλόδοξου στρατηγικού του πλάνου με έμφαση στη συνεχή ενίσχυση της αποδοτικότητας του διυλιστηρίου στους Αγίους Θεοδώρους, τις λύσεις για φιλικές προς το περιβάλλον μετακινήσεις, τον ηλεκτρισμό, το φυσικό αέριο και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Συνεχίζεται το πλάνο αύξησης της αποδοτικότητας του διυλιστηρίου στους Αγίους Θεοδώρους

«Με όραμα να οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση, ο όμιλος Motor Oil εξελίσσεται και αξιοποιεί τεχνολογίες αιχμής για την υλοποίηση των στρατηγικών του στόχων και την επένδυση σε νέα έργα και νέες μορφές ενέργειας, βιώσιμα, υπεύθυνα και καινοτόμα. Επίσης, στόχος είναι η δημιουργία ενός Center of Excellence (CoE) για την περαιτέρω ανάπτυξη των ανθρωπίνων πόρων, την ανάπτυξη δεξιοτήτων και τη δημιουργία ενός κέντρου καινοτομίας» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ασφάλεια και αξιοπιστία

Ο Νίκος Γιαννακάκης, Γενικός Διευθυντής Πληροφορικής του ομίλου Motor Oil, στο πλαίσιο της υπογραφής της Συμφωνίας, παρατήρησε πως η συνεργασία του ομίλου Motor Oil με την Microsoft, «θα συνεισφέρει σημαντικά στο επόμενο ψηφιακό κεφάλαιο του ομίλου. Στη διαλειτουργικότητα, την καθημερινή λειτουργία, την ασφάλεια, τη διαφύλαξη και αξιοποίηση δεδομένων, τον εκσυγχρονισμό των συστημάτων». Συνεχίζοντας, υπογράμμισε πως διαμορφώνεται «με συνέπεια και όραμα μια συνέργεια με την Microsoft διερευνώντας και αξιοποιώντας τεχνολογίες, αλλά και δεσμεύσεις βιωσιμότητας στο ταξίδι του ομίλου Motor Oil προς το μέλλον της Ενέργειας και της Καινοτομίας. Όπως κάνουμε 50 χρόνια, είμαστε και σήμερα και διαχρονικά στην αιχμή της πρωτοπορίας».

«Είμαστε υπερήφανοι για το ξεκίνημα και αισιόδοξοι για την προοπτική αυτής της στρατηγικής συμφωνίας» ανέφερε από την πλευρά της η Ναντίν Καραλή, Εμπορική Διευθύντρια Εταιρικών Πελατών και Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας. «Μέσα από αυτή, η Microsoft έρχεται να υποστηρίξει με τεχνολογία αιχμής τον ψηφιακό μετασχηματισμό του ομίλου Motor Oil και να ενισχύσει την προσπάθεια του να ηγηθεί της ενεργειακής μετάβασης» συμπλήρωσε.

Παρατήρησε τέλος πως στο πλαίσιο της συμφωνίας, «η αξιοποίηση της τεχνολογίας και των υποδομών cloud που αναπτύσσουμε και διαθέτουμε γίνεται για να εξασφαλιστεί ένα πιο πράσινο και βιώσιμο μέλλον στον κρίσιμο τομέα της ενέργειας, μέσα από μια συνεργασία που θα έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη για τον όμιλο Motor Oil, τους καταναλωτές και το περιβάλλον».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο