Δήμοι

Την έδρα της αντιδημαρχίας Πολιτισμού στην Αρχαία Κόρινθο ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος

Την προσοχή, την φροντίδα, τα έργα και την αξιοποίηση που της οφείλουμε όλοι επανέλαβε ο δήμαρχος Κορινθίων βρισκόμενος στην Αρχαία Κόρινθο, μιλώντας σε ένα πολυπληθές κοινό, ντόπιων αλλά και τουριστών στους οποίους απευθύνθηκε στα αγγλικά ζητώντας για λίγα λεπτά την προσοχή τους ώστε να ακούσουν και να ενημερωθούν για όσα η δημοτική αρχή έχει ήδη κάνει για την πολιτιστική πρωτεύουσα του δήμου Κορινθίων αλλά και για εκείνα που έχει ήδη δρομολογήσει και υλοποιούνται στην 2η θητεία.

Τον δήμαρχο προλόγισε η τοπική Πρόεδρος κ. Νέζη  ενώ θερμό ήταν το χειροκρότημα όλων όταν ο Βασίλης Νανόπουλος κάλεσε κοντά του τους υποψηφίους δημοτικούς και  τοπικούς συμβούλους. Ο Δήμαρχος ευθύς εξαρχής ανακοίνωσε την μεταφορά της έδρας της αντιδημαρχίας Πολιτισμού στην Αρχαία Κόρινθο!

Με κάθετο και σαφή τόνο ενημέρωσε τους κατοίκους πως το ζήτημα που τους απασχολεί για πολλά χρόνια, το νέο δημοτικό σχολείο θα ολοκληρωθεί στην θέση που έχει ξεκινήσει και όχι όπως η παράταξη του κ. Σταυρέλη τάζει για διαφορετική θέση όπου θα χρειαστεί επανεκκίνηση διαδικασιών και χρόνο που κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει.

Τα προβλήματα που καθυστέρησαν την ανέγερση αφορούσαν νέα αρχαιολογικά ευρήματα που επέβαλλαν αλλαγή μελετών και νέες εγκρίσεις από την αρχαιολογία , ο κορονοϊός και βέβαια η εκτόξευση των τιμών και του κόστους ολοκλήρωσης του έργου λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. «Η δημοτική μας αρχή έχει λύσει όλα τα ζητήματα που προέκυψαν, τα αντιμετωπίσαμε με σοβαρότητα και ικανότητα και το σχολείο, σας διαβεβαιώ, θα γίνει στην θέση που είναι σήμερα. Θα είναι ένα σχολείο κόσμημα, ένα σχολείο «μουσείο», ανοιχτό και επισκέψιμο.

Η επιτυχής διεκδίκηση του δημάρχου στο Υπουργείο και η έγκριση από το ΚΑΣ νέου θεάτρου στο χώρο του ΞΕΝΙΑ είναι μια ακόμα παρέμβαση για την Αρχαία Κόρινθο αυτής της δημοτικής αρχής. Το θέατρο εντάσσεται στο συνολικό σχεδιασμό ανάπτυξης, ανάδειξης και διαχείρισης της Αρχαίας Κορίνθου, ένα σχέδιο που βρίσκεται σε τελικό στάδιο μελετών και χρηματοδότησης και εκπονήθηκε σε συνεργασία του Υπουργείου, του δήμου Κορινθίων, της Αμερικανικής Σχολής και της εφορείας Αρχαιοτήτων. Με το φυλλάδιο απολογισμού και νέου σχεδιασμού ανα χείρας ο δήμαρχος, φυλλάδιο που μοιράστηκε σε όλο το χωριό, παρέθεσε τα έργα και τις ημέρες της θητείας ώστε οι πολίτες να μπορέσουν να κρίνουν, να συγκρίνουν και να αποφασίσουν ορθά.

Τέλος, ο δήμαρχος αναφέρθηκε στην ανανεωμένη παράταξη της Συμμαχίας Πολιτών, τους ανθρώπους που μπορούν όχι μόνο να εκφράσουν το μέλλον του δήμου Κορινθίων αλλά και να το οικοδομήσουν. Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση με τους πολίτες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο