Περιφέρεια

Δημ. Πτωχός. Η Πελοπόννησος θα γίνει μια πρότυπη ψηφιακή Περιφέρεια στην Ελλάδα

Στόχος του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού είναι να γίνει η Πελοπόννησος μια «πρότυπη ψηφιακή Περιφέρεια» στην Ελλάδα και το θέμα αυτό κυριάρχησε στην πρώτη θεσμική συνάντηση που είχε στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με τον Υπουργό Δημήτρη Παπαστεργίου.

Η συζήτηση κινήθηκε γύρω από την υλοποίηση «Προγραμματικής Συμφωνίας» μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, μέσω της συγκεκριμένης Προγραμματικής Συμφωνίας, θα καταφέρει να οδηγηθεί στην ψηφιοποίηση και ουσιαστική απλοποίηση των υπηρεσιών της τόσο προς τους πολίτες όσο και προς τις επιχειρήσεις, με την εξυπηρέτησή τους να γίνεται πολύ πιο άμεση, γρήγορη και αποτελεσματική» ανέφερε μετά την συνάντηση ο κ. Πτωχός.

Αξιοποίησης των πόρων Ο Δημήτρης Πτωχός είχε όμως συνάντηση και με τον αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκο Παπαθανάση, με κυρίαρχα θέματα τον σχεδιασμό και τα χρονοδιαγράμματα των έργων που αφορούν το Ταμείο Ανάκαμψης, καθώς και την στρατηγική αξιοποίησης των πόρων του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων από την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου είχε τη δυνατότητα να παρουσιάσει στον κ. Παπαθανάση τους κύριους πυλώνες του αναπτυξιακού προγράμματος της Περιφέρειας, για τη χρονική περίοδο 2024 έως 2028, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε συγκεκριμένα έργα που αφορούν όλες τις περιφερειακές ενότητες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο