Δήμοι

Χρηματοδότηση 317.837 € προς τον Δήμο Κορινθίων για ηλεκτρικά ποδήλατα και 6 σημεία

Μια ακόμα χρηματοδότηση ύψους 317.837 €, από το Πρόγραμμα: «Βιώσιμη μικροκινητικότητα μέσω συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων σε Δήμους της Χώρας» υποδέχεται ο δήμος Κορινθίων, αποτέλεσμα της συνεχούς και στοχευμένης δουλειάς που έγινε τους προηγούμενους μήνες, με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών και την προστασία του περιβάλλοντος.

Η ολοκληρωμένη πρόταση του Δήμου Κορινθίων υποβλήθηκε και εγκρίθηκε από το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) και το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και περιλαμβάνει την προμήθεια 38 ηλεκτρικών ποδηλάτων, καθώς και την εγκατάσταση και λειτουργία 6 σημείων σε επιλεγμένα σημεία της πόλης, για την φόρτιση και την στάθμευσή τους με ασφάλεια (αντιβανδαλιστικό σύστημα, «έξυπνες» κλειδαριές ΙοΤ, κτλ.), ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν από δημότες, κατοίκους, επισκέπτες.

Στην χρηματοδότηση συμπεριλαμβάνεται επίσης η λειτουργία ενός ολοκληρωμένου web-based λογισμικού διαχείρισης, αλλά και ηλεκτρονικού συστήματος διαμέσου mοbile εφαρμογής που θα επιτρέπει την αυτόματη μίσθωση των ηλεκτρικών ποδηλάτων χωρίς την παρουσία προσωπικού. Το σύστημα αυτό σε περιβάλλον iOS και Android θα δίνει στους χρήστες την δυνατότητα να παραλαμβάνουν και να χρησιμοποιούν τα ηλεκτρικά ποδήλατα για το χρονικό διάστημα που επιθυμούν εντός της ημέρας, επιστρέφοντάς τα σε κάποιο από τα 6 σημεία στάθμευσης και φόρτισης.

«Ο Δήμος Κορινθίων και η παρούσα Δημοτική Αρχή από την αρχή της θητείας της προετοιμάζει, διεκδικεί και πετυχαίνει σημαντικές χρηματοδοτήσεις σε όλα τα ενεργά χρηματοδοτικά προγράμματα» σημειώνεται σε ανακοίνωση του Δημάρχου Βασίλη Νανόπουλου, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

  • Πρόγραμμα ΕΣΠΑ.
  • Προγράμματα «Φιλόδημος ΙΙ» και «Α. Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών.
  • Προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.
  • Προγράμματα «Πράσινου Ταμείου» του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας και του ΥΜΕΠΕΡΑΑ.
  • Προγράμματα Ταμείου Ανάκαμψης (Ελλάδα 2.0).

«Αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι με όραμα, πλάνο και σκληρή δουλειά, κάνει καθημερινά την ζωή των δημοτών και των επισκεπτών του Δήμου μας, καλύτερη, ασφαλέστερη, ποιοτικότερη, στην κατεύθυνση της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης, με περιβαλλοντικό και οικολογικό πρόσημο» καταλήγει ο Δήμαρχος Κορινθίων.

Ικανοποίηση Ταγαρά

«Η Κόρινθος κάνει ένα ακόμη βήμα μπροστά. Βάζει στην καθημερινότητά της την ηλεκτροκίνηση με το πλέον φιλικό μέσο μετακίνησης, το ηλεκτρικό ποδήλατο» σημειώνει από την πλευρά του και ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και βουλευτής Κορινθίας Νίκος Ταγαράς. «Με στόχο την ανάπτυξη ενός κοινόχρηστου δικτύου ηλεκτρικών ποδηλάτων εξασφαλίσθηκε για τον Δήμο Κορινθίων η χρηματοδότηση προμήθειας ηλεκτρικών ποδηλάτων και σταθμών φόρτισης με προϋπολογισμό 317.837 ευρώ» συνεχίζει ο Κορίνθιος πολιτικός» συνεχίζει ο Κορίνθιος πολιτικός.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο