Επιχειρείν

Χρίστος Δήμας. Έναρξη των πρώτων Εθνικών Βραβείων Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας “Elevate Greece”

Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανακοίνωσε την διεξαγωγή των πρώτων Εθνικών Βραβείων Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας “Elevate Greece”.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης και ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας ανακοίνωσαν σε προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου την έναρξη της διαδικασίας υποβολής. Η υποβολή των αιτήσεων ξεκίνησε ήδη και καταληκτική ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής είναι η 30η Ιουνίου 2021. Τον Ιούλιο θα ακολουθήσει η αξιολόγηση των αιτήσεων από αξιολογητές εγνωσμένου κύρους. Οι νεοφυείς επιχειρήσεις που θα διακριθούν, θα βραβευθούν σε ειδική τελετή στο πλαίσιο της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Για το 2021, οι κατηγορίες των βραβείων του Elevate Greece είναι οι εξής:

  • Νεοφυής επιχείρηση της χρονιάς
  • Ταχύτερα ανερχόμενη νεοφυής επιχείρηση
  • Τεχνοβλαστός (Spin-off) της χρονιάς
  • Βραβείο Κοινωνικής συνεισφοράς
  • Βραβείο Περιβαλλοντικού αντίκτυπου
  • Βραβείο Γυναικείας επιχειρηματικότητας
  • Βραβείο επιχειρηματικής ανάπτυξης και εξωστρέφειας
  • Βραβείο αξιοποίησης τεχνολογιών 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης
  • Startup hero: επίλυση προκλήσεων από την υγειονομική κρίση Covid-19
  • Κορυφαία νεοφυής επιχείρηση από το οικοσύστημα \  Best Ecosystem choice, όπου «ψηφίζει» αποκλειστικά το οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων στην αξιολόγηση.

Το Υπουργείο καλεί τις εγγεγραμμένες νεοφυείς επιχειρήσεις του Elevate Greece, να υποβάλλουν την αίτησή τους για συμμετοχή στα Βραβεία ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας:  https://elevategreece.gov.gr/el/national-startup-awards-2021/

Κάλεσμα Δήμα για συμμετοχή

«Σήμερα έχουμε τη χαρά να ανακοινώνουμε την έναρξη του διαγωνισμού για την απονομή των πρώτων Εθνικών Βραβείων Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας Elevate Greece» σχολίασε ο Χρ. Δήμας. «Ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία της υποβολής και καλώ όλες τις εγγεγραμμένες νεοφυείς επιχειρήσεις του Elevate Greece να δηλώσουν συμμετοχή» συνέχισε.

Τα βραβεία θα απονεμηθούν στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. «Το Elevate Greece συμπληρώνει 8 μήνες λειτουργίας και σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα έχει εξελίχθηκε σε ένα σημαντικό εργαλείο της Πολιτείας για την ανάδειξη και υποστήριξη των Ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων καθώς και για την διασύνδεση του ευρύτερου οικοσυστήματος καινοτομίας της χώρας. Μέχρι σήμερα, σχεδόν 400 νεοφυείς επιχειρήσεις έχουν ήδη ολοκληρώσει την εγγραφή τους στο Μητρώο» κατέληξε ο Κορίνθιος πολιτικός.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο