KR Tempo

«Φεστιβαλάκι» Θεατρικής Παραγωγής από το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Για πέμπτη χρονιά οι φοιτητές του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου διοργανώνουν “Φεστιβαλάκι” Θεατρικής Παραγωγής.

Το «Φεστιβαλάκι» οργανώνεται στο πλαίσιο του μαθήματος «Θεατρική Παραγωγή», το οποίο διδάσκεται αποκλειστικά στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου από την Άννα Τσίχλη. Η φετινή ωστόσο διοργάνωση, διαφέρει από τα προηγούμενα λόγω του COVID-19. Έτσι λοιπόν, τρεις φοιτητικές ομάδες από το μάθημα Θεατρική Παραγωγή και μια ομάδα που πραγματοποιεί πρακτική πτυχιακή εργασία με τις καθηγήτριες Ιωάννα Τζαρτζάνη και Άννα Τσίχλη θα παρουσιαστούν διαδικτυακά τις ταινίες τους, αύριο Σάββατο, 19 Ιουνίου, στις 7:00 το βράδυ, στην πλατφόρμα Zoom: https://us02web.zoom.us/j/87036408470?pwd=UHpzS2RhbUxrWXZJaVo0MzdvYVFhZz09

Αναλυτικά οι παραστάσεις

Η ομάδα Retraced Theatre Group παρουσιάζει το έργο «INNERROOM» της Ανθής Τσιρούκη, σε σκηνοθεσία των Αλεξάνδρα Ράπτη και Ειρήνη Χατζηιωάννου. Το έργο «INNERROOM» προβάλλεται για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό. Η Retraced Theatre Group ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2021 και έχει στόχο τον καλλιτεχνικό πειραματισμό με αναφορές σε ζητήματα κοινωνικού περιεχομένου.

Υπόθεση του Innerroom

Ο Πέτρος ζει σε ένα σπίτι με τρία σαλόνια. Το πρώτο σαλόνι είναι το παρελθόν, το δεύτερο το παρόν και το τρίτο το μέλλον. Έχει χρόνια να πατήσει το πόδι του στο σαλόνι του παρόντος. Προτιμάει να περνά τον χρόνο του στο μέλλον ή στο παρελθόν. Μέχρι που γνωρίζει την Ελένη κι αναγκάζεται να επανέλθει στο παρόν. Καταφέρνει ποτέ ο άνθρωπος να ξεφύγει από το  πεπρωμένο του; Μήπως είμαστε καταδικασμένοι να ζούμε βυθισμένοι στις αναμνήσεις και τις φαντασιώσεις μας και παρακολουθούμε την ζωή μας σαν απλοί θεατές;

Σκηνοθεσία: Αλεξάνδρα Ράπτη & Ειρήνη Χατζηιωάννου, Ηθοποιοί: Λουκάς Μπινιάρης, Γιολάθη Πουλημένου, Δέσποινα Καραγιάννη, Δημόπουλος Γιώργος, Βαρβάρα Μάρκουλη, Γιάννης Ζαραγκίδης.

Η ομάδα Dolce Banda παρουσιάζει το θεατρικό έργο «This is why I dont like Mondays» της Ελένης Χρυσικοπούλου. Ένα υπαρξιστικό, ψυχολογικό δράμα, διάρκειας 30 λεπτών.

Υπόθεση

Ένας νέος άνδρας αυτοκτονεί, πέφτοντας από την ταράτσα του σπιτιού του. Ενώ πεθαίνει, τα τελευταία λεπτά της ζωής του ξαναζεί στο μυαλό του τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές της ζωής του, από την πιο πρόσφατη μέχρι την πιο παλιά και εμείς τις βλέπουμε μαζί του, σαν θεατές σε μία παράσταση. Το έργο είναι κατάλληλο για ηλικίες άνω των 16 ετών

Ηθοποιοί: Αγκάθα Καρυπίδου, Δήμητρα Κωστούλα, Κώστας Μέτσος, Μάνος Τζανής, Σίλια Κακολύρη, Σοφία Σιμοπούλου.

Συγγραφή: Ελένη Χρυσικοπούλου, σκηνοθεσία: Ελένη Χρυσικοπούλου.

Η ομάδα Illusione Theatre Group παρουσιάζει την ταινία «L’ autre ego, de mon autre ego».

Ένα έργο για τον εσωτερικό κόσμο του ανθρώπου, αντικατοπτρίζεται σε μία ταινία μικρού μήκους μέσα από διαλόγους και χορογραφίες. Συνομιλώ με τις σκέψεις μου; Συνομιλώ με τον άλλο μου εαυτό; Μια σχέση αλλεπάλληλων συγκρούσεων, θα οδηγήσουν στην καταστροφή ή στην ανασύνταξη του εσωτερικού μας εγώ;

Η Μαρίνα και ο Βίκτωρ θα σε ταξιδέψουν σε ένα όνειρο. Θα σε βάλουν σε μονοπάτια του μυαλού που θα αναρωτηθείς, θα διστάσεις να πιστέψεις, μα θα πεισθείς. Η κατάθλιψη δεν είναι πάντα η λύπη, μπορεί να είναι και ένα χαμόγελο, μπορεί να είναι και μια αγκαλιά.

Ηθοποιοί:Μαρίνα Δημητριάδη, Βίκτωρ Μπενουζίλιο, Μαριλία Αρχοντούλη, Αναστασία Γεωργιάδου

Συγγραφείς: Ιωάννα Κολλιοπούλου & Χριστίνα Ραβάνη. Σκηνοθεσία- Φωτογραφία : Ιωάννα Κολλιοπούλου

H ομάδα Retraced Theatre Group παρουσιάζει την video performance «Scream like a girl» στο πλαίσιο της πτυχιακής εργασίας των φοιτητριών Ράπτη Αλεξάνδρα και Χατζηιωάννου Ειρήνη με επιβλέπουσες καθηγήτριες τις Ιωάννα Τζαρτζάνη και Άννα Τσίχλη. Πρόκειται για μια χορογραφική προσέγγιση στο επίκεντρο της οποίας βρίσκονται τα ζητήματα φύλου και η έννοια της θηλυκότητας.

Καλλιτεχνική και Χορογραφική επιμέλεια: Ράπτη Αλεξάνδρα, Χατζηιωάννου Ειρήνη Κινηματογραφική επιμέλεια: Σταμάτης Νερατζάκης . Performers: Ράπτη Αλεξάνδρα, Χατζηιωάννου Ειρήνη.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=1yYwZ7bTSyI

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο