ΕπιχειρείνΠεριφέρεια

Προτεραιότητα στον πρωτογενή ζήτησε ο Παν. Νίκας από την Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής

Να δοθεί προτεραιότητα σε αναπτυξιακά έργα του πρωτογενή τομέα περισσότερο από παντού, ζήτησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, συμμετέχοντας στην συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής.

Τόνισε πως ο τομέας αυτός, είναι που μπορεί να λύσει προβλήματα και να αποτελέσει την κινητήρια δύναμη για την οικονομία. Αντικείμενο της συνεδρίασης αποτέλεσε η ενημέρωση της Επιτροπής σχετικά με τον ρόλο των Περιφερειών ως πόλων ανάπτυξης στο νέο επενδυτικό περιβάλλον, από τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση και τον γ.γ. Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ Ορέστη Καβαλάκη.

Στην παρέμβασή του ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, μετά τις εισηγήσεις των κυβερνητικών στελεχών, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου αποτελεί χαρακτηριστική περίπτωση μη ορθολογικής αξιοποίησης πολλών παραγόντων. «Παρά τα εξαιρετικά πολλά συγκριτικά της πλεονεκτήματα, έχει προβλήματα, τόσο όσον αφορά τη μείωση του πληθυσμού, όσο και την φτώχεια και αυτά αποτελούν συνέπεια του κακού προγραμματισμού, αλλά και της μη ορθολογικής κατανομής των πόρων» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης. Σημείωσε πως στην Περιφέρειά Πελοποννήσου, «παρά τα 5 ΕΣΠΑ που έχουν προηγηθεί, καταγράφονται πολλές ελλείψεις, ιδιαίτερα σε υποδομές», κι αυτές συμπλήρωσε, «θα πρέπει με κάποιον τρόπο να αντιμετωπιστούν».

«Τώρα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία, με τον νέο αναπτυξιακό νόμο και την συνεργασία να μπορέσουμε να προχωρήσουμε με συγκεκριμένες ενέργειες και βεβαίως σε αυτή την προσπάθεια, η δίκαιη αναπτυξιακή μετάβαση στην Μεγαλόπολη μπορεί και πρέπει να παίξει αποφασιστικό ρόλο» κατέληξε ο Παν. Νίκας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο