Επιχειρείν

Το μυστικό της πετυχημένης επιχείρησης θέμα ημερίδας στο Επιμελητήριο Κορινθίας

Το Επιμελητήριο Κορινθίας με αφορμή την συμμετοχή του στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα EUNOIA για την ψυχική υγεία στο χώρο εργασίας, διοργανώνει ημερίδα με θέμα: «Το μυστικό της πετυχημένης επιχείρησης: Πώς να διασφαλίσεις την ευημερία της επιχείρησης σου».

Αν αναρωτιέστε και εσείς ποιο είναι αυτό το μυστικό, μπορείτε να προσέλθετε την Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου στην αίθουσα «ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΡΣΙΝΟΣ», στον χώρο του Επιμελητηρίου Κορινθίας (Ερμού 2, Κόρινθος) στις 6:00 μ.μ. Την εκδήλωση ωστόσο, θα μπορείτε να παρακολουθήσετε και μέσω live streaming, στο Facebook του Επιμελητηρίου.

Στους εισηγητές θα δούμε την Ξένια Κούρτογλου, (ΜSc., ειδικός στην Ψυχική Ανθεκτικότητα), Χριστίνα Πατίτσα (Ph.D., MA Οργανωσιακή Ψυχολόγος), Αρχοντία Καλοσκάμη (EU Project manager στο ΚΔΒΜ ΑΞΙΑ ) και Σταύρος Κεφάλας (ιδρυτής της Κορινθιακής εταιρείας Tourix).

Ας τους γνωρίσουμε

  • Ξένια Κούρτογλου. Ξεκίνησε την καριέρα της στην Έρευνα Αγοράς το 1985, όντας ακόμα φοιτήτρια και μητέρα μιας κόρης 2 χρόνων.  Το 1988 ίδρυσε την Focus Bari, ηγετική εταιρία Ερευνών στην Ελλάδα με διεθνή αναγνώριση, το 2014 ίδρυσε το πρωτοποριακό e-satisfaction, μια πλατφόρμα – εργαλείο για την συνεχή διάδραση επιχειρήσεων με τους πελάτες τους, και το 2021, ίδρυσε την ΜΕΧ, ένα χώρο ολιστικής αυτοφροντίδας στην Κόρινθο.

Έχει διδάξει Έρευνα Αγοράς & ΜΜΕ για 14 χρόνια στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, είναι τακτικά προσκεκλημένη εισηγήτρια σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές και ομιλήτρια σε τοπικά και διεθνή συνέδρια πάνω στις εξελίξεις της ελληνικής κοινωνίας.  Μέσα από το εθελοντικό της έργο, η Ξένια Κούρτογλου στηρίζει την νεανική και γυναικεία επιχειρηματικότητα, είναι συνιδρύτρια του IforU και τακτική μέντωρ στο EGG της Eurobank από την ίδρυσή του το 2012.

Με κορυφαία αξία την πίστη στην ανθρώπινη δύναμη και στην δια βίου μάθηση, η Ξένια Κούρτογλου πιστοποιήθηκε ως  Business Coach το 2015, το 2020 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία από το Πανεπιστήμιο του  Strathclyde, ενώ τον Ιανουάριο του 2018 εκδόθηκε το πρώτο της βιβλίο από τις εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ με τίτλο «Η Καλύτερη Ευκαιρία είναι ΤΩΡΑ!», bestseller στην κατηγορία του από τους πρώτους δύο μήνες της έκδοσής του.

  • Χριστίνα Πατίτσα. Είναι διδάκτωρ Παντείου Παν/μιου με μεταπτυχιακές σπουδές στο Boston College, στις ΗΠΑ και εξειδίκευση στην οργανωσιακή ψυχολογία. Διδάσκει σε διάφορα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Χώρας και στην Κύπρο όπως στο Ανοικτό Παν/μιο, στο Παδα κ.α μαθήματα σχετικά με τη διαχείριση κρίσεων στον εργασιακό χώρο. Διαθέτει κλινική εμπειρία σε ενήλικο και εφηβικό πληθυσμό. Έχει πλούσιο διδακτικό, και αναγνωρισμένο συγγραφικό και ερευνητικό έργο πάνω σε θέματα ψυχικής υγείας στον εργασιακό χώρο όπως επαγγελματική εξουθένωση, ανθεκτικότητα στον εργασιακό χώρο και πρώτες βοήθειες ψυχικής υγείας.
  • Αρχοντία Καλοσκάμη. Είναι η υπεύθυνη για την εκπόνηση των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων στο ΚΔΒΜ ΑΞΙΑ. Έχει βραβευτεί από το Υπουργείο Παιδείας στο πλαίσιο του θεσμού “Αριστεία και Καινοτομία” για την υλοποίηση των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων Grundtvig “INICIATIVA” (2011) and “PROSKILLS” (2012).
  • Σταύρος Κεφάλας. Συνιδρυτής και υπεύθυνος επιχειρηματικής ανάπτυξης της κορινθιακής εταιρείας Tourix. Εισηγητής σε θέματα ψηφιακού μάρκετινγκ για στελέχη και εταιρείες του κλάδου των ταξιδίων και του τουρισμού. Μέλος ΔΣ του ελληνικού παραρτήματος του IFITT (International Federation for IT and Travel & Tourism).

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο