Κορινθία

Το μένος κατά της Γαρυφαλιάς ξεπέρασε και το σοκ της πτώσης του οχήματος

Μέσα στον πόνο της, η μητέρα της 26χρονης Γαρυφαλιάς Ψαράκου, Αλεξάνδρα, δείχνει να κατανοεί και τον πόνο της άλλης μητέρας, αυτής του 30χρονου που ομολόγησε την εγκληματική του πράξη και να κατανοεί πως …και εκείνη «μάνα είναι, αυτό το παιδί έχει κάνει, δεν περίμενε να φθάσει σε αυτό το σημείο»…

«Είμαι μάνα και καταλαβαίνω τον δικό της πόνο» συνέχισε απευθυνόμενη στην μητέρα του θύτη, η κ. Ψαράκου, αλλά η δολοφονία έχει σοκάρει την μικρή τοπική κοινωνία του Βέλου και του Μπολατίου, όπου ζει η οικογένεια της άλλης «πλευράς», έτσι όπως θα συναντηθούν μέσα στον πόνο τους μετά από λίγο καιρό στις δικαστικές αίθουσες. Το γεγονός ότι οι δύο οικογένειες ζουν τόσο κοντά, εγείρει ήδη προβληματισμούς για το πώς θα μπορούσαν να κινηθούν πλέον στο ίδιο περιβάλλον όλοι αυτοί οι άνθρωποι, τόσο κοντά.

Η Αλεξάνδρα Ψαράκου θέλει, όπως λέει, με αξιοπρέπεια να διαχειριστεί τον ανείπωτο πόνο της και ευχή όλων είναι έτσι να τα καταφέρει. Ξέρει όμως πως απέναντι, υπάρχει, όπως η ίδια παρατήρησε, ένας κακός άνθρωπος, με κακή συμπεριφορά. Μια συμπεριφορά που φαίνεται να είχε διαπιστώσει και η άτυχη 26χρονη φαρμακοποιός και έφθασε στο ακραίο σημείο. Για φονιά που σκότωσε το κορίτσι του, μιλάει ο πατέρας, Κώστας Ψαράκος, μέσα στον πόνο του.

Η Αλεξάνδρα Ψαράκου θέλει, όπως λέει, με αξιοπρέπεια να διαχειριστεί τον ανείπωτο πόνο της και ευχή όλων είναι έτσι να τα καταφέρει.

Είχε δείξει σημάδια

Σύμφωνα με τον δικηγόρο και φίλο της οικογένειας, τον ποινικολόγο με καταγωγή από το Βέλο Αλέξη Κούγια, η μητέρα της Γαρυφαλλιάς  του εκμυστηρεύτηκε τις υποψίες που είχε η κόρη της ότι ο 30χρονος παρακολουθούσε το κινητό της. Η 26χρονη φαρμακοποιός γνώριζε τον νέο άνδρα περίπου ένα χρόνο τώρα, ενώ οι γενείς της μόνο είχαν ακούσει για αυτόν, δεν τον είχαν γνωρίσει.

Οι γονείς του 30χρονου είναι και οι δύο εκπαιδευτικοί, ο πατέρας δάσκαλος και η μητέρα του νηπιαγωγός, ενώ ο ίδιος είχε σπουδάσει πληροφορική. «Αυτός είναι και ο λόγος που άφησαν το παιδί τους να πάει για πρώτη φορά διακοπές με τον φίλο της, γιατί πίστεψαν ότι ο νεαρός είναι από καλή οικογένεια» συνέχισε ο κ. Κούγιας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΜΕGA.

«Είχε ρωτήσει τη μητέρα της αν ήταν δυνατόν να διαπιστώσει αν παρακολουθείται το κινητό της τηλέφωνο κι αν μπορούσε κάποιος να πληροφορείται το περιεχόμενο των μηνυμάτων της κοπέλας. Μετά από μια έρευνα που έκανε η μητέρα της διαπίστωσε και της απάντησε ότι αυτό είναι εφικτό» συνέχισε ο κ. Κούγιας .

Όπως επίσης ανέφερε ότι το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με όσα του εκμυστηρεύτηκε η μητέρα της Γαρυφαλλιάς, η κόρη της είχε μια ανησυχία. «Είχε ρωτήσει τη μητέρα της αν ήταν δυνατόν να διαπιστώσει αν παρακολουθείται το κινητό της τηλέφωνο κι αν μπορούσε κάποιος να πληροφορείται το περιεχόμενο των μηνυμάτων της κοπέλας. Μετά από μια έρευνα που έκανε η μητέρα της διαπίστωσε και της απάντησε ότι αυτό είναι εφικτό» συνέχισε ο κ. Κούγιας .

Ξεπέρασε το σοκ της πτώσης

Όπως εξελίχθηκε η κατάσταση όμως, δεν επρόκειτο απλώς για έναν νευρικό χαρακτήρα, που θα μπορούσε να χάσει την ψυχραιμία του και να γίνει βίαιος. Ούτε ήταν μια στιγμή μόνο, «κακή στιγμή» αυτό που συνέβη στην Φολέγανδρο, όπου το ζευγάρι είχε επιλέξει να περάσει λίγες ημέρες διακοπών, κάνοντας ελεύθερο κάμπινγκ. Διότι όσο και αν είχε επικρατήσει ο εκνευρισμός του την ώρα που οδηγούσε το αυτοκίνητο, το σοκ και μόνο που υπέστη κατρακυλώντας πάνω στα βράχια, μέχρι να σταματήσει ευτυχώς χωρίς να ντεραπάρει, θα έπρεπε να τον είχε συνεφέρει.

Αλλά ξεπερνώντας ακόμα και αυτό το σοκ, του θανάτου που τον είδαν με τα μάτια τους καθώς το αυτοκίνητο κατρακυλούσε προς την θάλασσα, αφήνοντας κομμάτια του στα βράχια, συνέχισε μια επιθετική συμπεριφορά, που είχε ως αποτέλεσμα την εγκληματική πράξη στο τέλος. Πράξη που πλέον δεν φαίνεται να γίνεται εν βρασμώ.

Το χρονικό της δολοφονίας

Ο 30χρονος φέρεται να είπε κατά την ανάκρισή του από τους αστυνομικούς ότι καυγάδισαν στο αυτοκίνητο γιατί έχασαν το δρόμο και κατηγορούσε για αυτό την Γαρυφαλλιά, επειδή δεν κοιτούσε το GPS αλλά τα μηνύματα της στο κινητό, με αποτέλεσμα να πάρουν λάθος κατεύθυνση. Μάλλον αυτό το λάθος είχε γίνει μήνες πριν.

Στη Φολέγανδρο όπου επέλεξε για πρώτη φορά διακοπές, η φαρμακοποιός από το Βέλο ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις από τη θαλάσσια περιοχή της Λυγαριάς, ενώ λίγη ώρα αργότερα διαπιστώθηκε ότι ήταν νεκρή. Όμως ο 30χρονος φίλος της νεαρής ήταν άφαντος, για να εντοπιστεί κάποιες ώρες αργότερα, εκεί κοντά στο συμβάν. Στην αρχή δυσκόλεψε τους αστυνομικούς στην σύλληψή του, καθώς απειλούσε ότι θα αυτοκτονήσει. Οι αστυνομικοί όμως με διαπραγματεύσεις τον κατάφεραν να τους ακολουθήσει και αργότερα, τους ομολόγησε το έγκλημά του.

Υποστήριξε ότι τσακώθηκαν και έτσι το αυτοκίνητο βγήκε εκτός πορείας και ύστερα την έσπρωξε στην θάλασσα. Είπε ακόμα ότι έπεσε αμέσως και ο ίδιος στην θάλασσα να την σώσει, αλλά την βρήκε ήδη νεκρή. Αλλά επέλεξε τότε να την εγκαταλείψει αβοήθητη και να τρέξει να κρυφτεί.

Το μεσημέρι της Κυριακής όμως, έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα της νεκροψίας-νεκροτομής που διενήργησε ο ιατροδικαστής, ο οποίος διαπίστωσε ότι η κοπέλα ήταν ζωντανή, όταν έπεσε στο νερό κι ότι η ως αιτία του θανάτου της καταγράφεται ο πνιγμός.

Το μεσημέρι της Κυριακής όμως, έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα της νεκροψίας-νεκροτομής που διενήργησε ο ιατροδικαστής, ο οποίος διαπίστωσε ότι η κοπέλα ήταν ζωντανή, όταν έπεσε στο νερό κι ότι η ως αιτία του θανάτου της καταγράφεται ο πνιγμός. Επίσης, οι κακώσεις που βρέθηκαν στο σώμα της ήταν συμβατές με τις κακώσεις που προήλθαν από τα χτυπήματα στα βράχια.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha οι αστυνομικοί εντόπισαν στην περιοχή όπου βρέθηκε η 26χρονη ένα σκουλαρίκι της αλλά και κηλίδες αίματος. Παράλληλα οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει αφαιρεθεί βίαια το κολιέ που φορούσε και βρέθηκε σπασμένο. Αυτό σημαίνει πως ότι συνέβη στην κοπέλα έγινε στη στεριά και στη συνέχεια ο δράστης έριξε το πτώμα της στη θάλασσα. 

Ο 30χρονος οδηγήθηκε ήδη στην εισαγγελία της Νάξου και αύριο Τρίτη, θα βρεθεί ενώπιον του ανακριτή.

#pgpartners

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο