Κορινθία

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών επισκέφτηκε στην Κόρινθο η Υφυπουργός Εργασίας Μαρία Συρεγγέλα

Ενημέρωση από τον Δήμαρχο Βασίλη Νανόπουλο και στελέχη του Κέντρου

Η Κορινθιακής καταγωγής υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής Πολιτικής και Οικογένειας, Μαρία Συρεγγέλα, βρέθηκε από την Παρασκευή στην Κόρινθο, προκειμένου να παρακολουθήσει τις εργασίες του συνεδρίου των Γραμματέων της Τ.Α.

Είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Δήμαρχο Κορινθίων, Βασίλη Νανόπουλο και μαζί του να επισκεφτεί το Συμβουλευτικό Κέντρο που λειτουργεί στην πόλη της Κορίνθου και να ενημερωθεί από τους εργαζόμενους και συνεργάτες του Κέντρου για την μέχρι σήμερα δράση του. Η ίδια αναφέρθηκε στις δράσεις και την σημασία που έχει η λειτουργία του Κέντρου Αυτού στην Κόρινθο, καθώς προσφέρει τις υπηρεσίες του στις γυναίκες που υφίστανται σωματική, κακοποίηση, ψυχολογική, λεκτική βία ή έχουν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση.

Το Κέντρο Συμβουλευτικής απευθύνεται σε γυναίκες που υφίστανται σωματική κακοποίηση, ψυχολογική, συναισθηματική ή λεκτική βία, οικονομική βία, που έχουν υποστεί ή απόπειρα βιασμού, που έχουν υπάρξει θύματα πορνείας ή trafficking, που έχουν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση.

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών-Θυμάτων Βίας Δήμου Κορινθίων, αφορά κάθε πράξη που στηρίζεται στο φύλο και έχει ως αποτέλεσμα την σωματική, σεξουαλική ή ψυχολογική βλάβη ή πόνο για τις γυναίκες, συμπεριλαμβανομένων των απειλών τέτοιων πράξεων, τον εξαναγκασμό ή την αυθαίρετη στέρηση της ελευθερίας, είτε αυτό προκύπτει στη δημόσια είτε στην ιδιωτική ζωή. Απευθύνεται σε γυναίκες που υφίστανται σωματική κακοποίηση, ψυχολογική, συναισθηματική ή λεκτική βία, οικονομική βία, που έχουν υποστεί ή απόπειρα βιασμού, που έχουν υπάρξει θύματα πορνείας ή trafficking, που έχουν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση. Ακόμα το Κέντρο δέχεται πολίτες και φορείς, κατόπιν συνεννόησης, προκειμένου να πληροφορηθούν για θέματα σχετικά με την αντιμετώπιση της βίας και των διακρίσεων κατά των γυναικών.

Συμβουλές και δράσεις

«Τα στελέχη του Κέντρου είναι στο πλευρό των γυναικών – θυμάτων βίας και τις βοηθούν να ξεφύγουν από τον κύκλο της βίας και να γυρίσουν σελίδα στη ζωή τους» ανέφερε μετά την επίσκεψή της στο Κέντρο Κορίνθου, μαζί με τον Β. Νανόπουλο. Το Κέντρο παρέχει:

  • Συμβουλευτική και ολοκληρωμένη ψυχοκοινωνική υποστήριξη των γυναικών θυμάτων βίας.
  • Υπηρεσίες παραπομπής των θυμάτων, όποτε αυτό απαιτείται, σε ξενώνες, στις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές, στο δικαστήριο, σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας, κέντρα ψυχικής υγιεινής, σε φορείς αρμόδιους για προνοιακά ή άλλα επιδόματα, σε φορείς προώθησης της απασχόλησης και επιχειρηματικότητας, σε φορείς προστασίας και στήριξης παιδιών κ.λ.π.
  • Δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας, με στόχο την πρόληψη και καταπολέμηση όλων των μορφών βίας κατά των γυναικών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο