ΕπιχειρείνΠεριφέρεια

Το Βραχάτι θα φιλοξενήσει στην Κορινθία το 2ο «Φεστιβάλ Γαστρονομίας Πελοποννήσου»

Σε σύσκεψη για θέματα τουρισμού που κάλεσε στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο Περιφερειάρχης Παν. Νίκας, συζητήθηκε συζητήθηκε η διοργάνωση του 2ου Φεστιβάλ Γαστρονομίας Πελοποννήσου «Peloponnese Food Stories, ενώ συμμετείχε και η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Άννα Καλογεροπούλου.

Ο φετινός σχεδιασμός του γαστρονομικού Φεστιβάλ,  το οποίο συνεχίζεται  για δεύτερη χρονιά, διατηρεί τους βασικούς άξονες της τοπικότητας και της χωρικής διασποράς ανά Περιφερειακή Ενότητα, καθώς και της ανάδειξης τόσο της παραδοσιακής όσο και μιας πιο σύγχρονης έκφρασης της τοπικής γαστρονομίας, πάντα με βάση τα ποιοτικά αγροδιατροφικά προϊόντα της Πελοποννήσου. Συγχρόνως, εμπλουτίζεται τόσο προς την κατεύθυνση ενίσχυσης του βιώσιμου χαρακτήρα του, όσο και ως προς την υλοποίηση δράσεων εκπαίδευσης των επαγγελματιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν 5 εκδηλώσεις, μια σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα ενώ στην Κορινθία την «τιμητική» του φέτος έχει το Βραχάτι, όπου εκεί θα διοργανωθεί η τοπική μας εκδήλωση. Στην Αργολίδα το Φεστιβάλ θα φιλοξενήσει η Ερμιονίδα, στην Αρκαδία η Γορτυνία, στη Λακωνία ο Δήμος Ευρώτα και στην Μεσσηνία η Άνω Πόλη Κυπαρισσίας.

Στην σύσκεψη τονίστηκε ότι πολλές ακόμα γαστρονομικές εκδηλώσεις, που θα πραγματοποιηθούν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου διοργανώνονται από τοπικούς φορείς και θα υποστηριχθούν οικονομικά και οργανωτικά από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο