Δήμοι

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Σικυωνίων στις πληγείσες από την κακοκαιρία αγροτικές καλλιέργειες

Ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος υποδέχτηκε στις πληγείσες από την κακοκαιρία καλλιέργειες του Δήμου Σικυωνίων, τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, παρουσία αγροτών και εκπροσώπων των παραγωγών.

Ο δήμαρχος Σικυωνίων εξήγησε εν συντομία το μέγεθος της καταστροφής που υπέστησαν οι αγροτικές καλλιέργειες, τόσο σε επίπεδο παραγωγής όσο και σε επίπεδο φυτικού κεφαλαίου, καθώς και τον κίνδυνο που υπάρχει για την τοπική και κατ’ επέκταση εθνική οικονομία, αν δεν στηριχθεί άμεσα το αγροτικό εισόδημα και ο πρωτογενής τομέας. Ο Σπύρος Σταματόπουλος ζήτησε την παρέμβασή του ώστε η αποστολή των εκτιμητών και η καταγραφή των ζημιών από τον ΕΛΓΑ να γίνει στον συντομότερο δυνατό χρόνο και να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την αποζημίωση των αγροτών. Ζήτησε επίσης, να συμπεριληφθεί και η καταστροφή των αμπελόπανων στις αποζημιώσεις, καθώς εξαιτίας της χαλαζόπτωσης έχουν καταστραφεί παντελώς και αποτελούν ένα σημαντικό μέρος του αγροτικού εξοπλισμού. Έθεσε επίσης τα ζητήματα της ολοκλήρωσης του έργου του Φράγματος του Ασωπού, της χρηματοδότησης λιμνοδεξαμενών για την περιοχή, αλλά και της αναγκαίας πλέον, αναδιάρθρωσης των καλλιεργειών.

Στην συζήτηση τέθηκε και το θέμα της αναβάθμισης του Αστεροσκοπείου Κρυονερίου και των αναπτυξιακών προοπτικών που δημιουργούνται από αυτό.

Με τους βουλευτές και τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ

Συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Κρυονερίου Κώστα Ραφτόπουλο και τους αντιδημάρχους Γιώργο Τσολάκο και Γιάννη Μυττά, ο Σπύρος Σταματόπουλος είχε υποδεχθεί νωρίτερα στην περιοχή τους βουλευτές του νομού Χρίστο Δήμα, Νίκο Ταγαρά και Μαριλένα Σούκουλη, τον υποψήφιο περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχό, αλλά και τον πρόεδρο και αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο και Γιώργο Φερετζάνη αντίστοιχα, στους οποίους είχε επίσης εκθέσει το μέγεθος των καταστροφών και την ανάγκη άμεσων εκτιμήσεων και αποζημιώσεων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο