Κορινθία

Τι αλλάζει στις τιμές διοδίων Ολυμπίας Οδού και Μορέα από την Πρωτοχρονιά

Ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς, από το Σάββατο, 1 Ιανουαρίου 2022 η Ολυμπία Οδός αναπροσαρμόζει τις τιμές στις διελεύσεις των οχημάτων από τους σταθμούς διοδίων που διαχειρίζεται.

Σημειώνεται ότι για τους συνδρομητές ΟΛΥΜΠΙΑ PASS των οχημάτων κατηγορίας 2, 3 και 4, οι επιστροφές από το χιλιομετρικό σύστημα Hybrid, με το οποίο οι οδηγοί πληρώνουν ανάλογα με τα χιλιόμετρα που έχουν κάνει, διαμορφώνονται αντίστοιχα.

Με κεφαλαία οι μετωπικοί σταθμοί διοδίων και με έντονους χαρακτήρες οι τιμές που αλλάζουν. Κατηγορία 1: Δίκυκλα, τρίκυκλα. Κατηγορία 2: Οχήματα με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος έως 2,20 μ. Κατηγορία 3: Οχήματα με 2-3 άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος πάνω από 2,20 μ. Κατηγορία 4: Οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος από 2,20 μ.

Η Ολυμπία Οδός επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών, με γνώμονα την ασφάλεια, την ταχύτητα και την άνεση, στοχεύοντας στην ενεργή επιλογή του αυτοκινητόδρομου σε κάθε μετακίνηση και τη σταθερή προτίμηση των οδηγών.

Ομοίως και ο Μορέας

Ανάλογες θα είναι και οι αναπροσαρμογές (πίνακας πάνω) που θα ισχύσουν και στα οδικά δίκτυα που διαχειρίζεται στην Πελοπόννησο ο «Μορέας», στον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και κλάδος Λεύκτρο – Σπάρτη». Από την τιμαριθμική αναπροσαρμογή και μετά από δύο συνεχή έτη μειώσεων, προκύπτουν μικρές αυξήσεις τιμών σε ορισμένους σταθμούς διοδίων και σε ορισμένες κατηγορίες οχημάτων, οι οποίες απεικονίζονται με κόκκινο χρώμα στον παρακάτω πίνακα. Οι υπόλοιπες τιμές (με μαύρο χρώμα) λόγω στρογγύλευσης δεν επηρεάζονται και παραμένουν ίδιες με αυτές του 2021.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο