Πολιτική

Την υλοποίηση του 3ου Ελληνογερμανικού Προγράμματος Έρευνας & Καινοτομίας επιβεβαίωσαν Δήμας και Rachel

Ο Κορίνθιος υφυπουργός Ανάπτυξης, αρμόδιος για θέματα έρευνας και τεχνολογίας Χρίστος Δήμας, συνάντησε τον Γερμανό ομόλογό του Thomas Rachel, με τον οποίο κατέθεσαν από κοινού την πρόθεσή τους για την υλοποίηση του 3ου Ελληνογερμανικού Προγράμματος Έρευνας & Καινοτομίας.

«Η διμερής συμφωνία Ελλάδας και Γερμανίας στην έρευνα και την καινοτομία αποτελεί παράδειγμα εξαιρετικής συνεργασίας. Οι συνεργασίες που αναπτύσσονται ανάμεσα στην επιστημονική, την ερευνητική κοινότητα αλλά και τις επιχειρήσεις των δύο χωρών έχει ήδη αποδώσει σημαντικά αποτελέσματα» ανέφερε ο Χρ. Δήμας.

Με την συγκεκριμένη Δήλωση, παρατήρησε ο Κορίνθιος πολιτικός, «οι δύο πλευρές εκφράζουν την πρόθεσή τους για την από κοινού χρηματοδότηση και υλοποίηση του επόμενου (3ου) κύκλου Προγράμματος Διμερούς Ελληνο – Γερμανικής Συνεργασίας, στο πρότυπο της τρέχουσας επιτυχημένης δράσης, με το μοντέλο 2+2, και έργα που υλοποιούνται από εταιρικά σχήματα που αποτελούνται από έναν ερευνητικό φορέα και μια επιχείρηση από κάθε χώρα». Ο κ. Δήμας κατέληξε τονίζοντας ότι κοινή πρόθεση «είναι να διευρύνουμε το φάσμα της συνεργασίας των δύο χωρών, σε τομείς αιχμής, στην έρευνα, την καινοτομία και στην ενίσχυση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας ώστε να αντιμετωπίσουμε από κοινού τις προκλήσεις της εποχής μας».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο