Πολιτική

Επίσκεψη στο Νοσοκομείου Κορίνθου από κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ

Η Αναπληρώτρια Τομεάρχης Υγείας του ΠΑΣΟΚ Κατερίνα Σολωμού, επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Κορίνθου, επικεφαλής κλιμακίου της Ν.Ε. Κορινθίας του κινήματος, όπου είχε συναντήσεις εκεί με το Διοικητή του νοσοκομείου Γρηγόρη Καρπούζη, τον Πρόεδρο της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Χρήστο Χασικίδη, τον Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων Χρήστο Μίνο, τον Διοικητικό Διευθυντή Μιχάλη Σαββανό και εργαζόμενους στο ίδρυμα και περιηγήθηκαν τους χώρους του νοσοκομείου.

Στις συνομιλίες καταγράφηκαν σοβαρά προβλήματα, μεταξύ των οποίων η υποστελέχωση σε ιατρικό προσωπικό, κυρίως του Τμήματος Επειγόντων περιστατικών (ΤΕΠ),  θέματα υποδομών που δυσχεραίνουν τη λειτουργία του νοσοκομείου, η ελλιπής πυρασφάλεια και η ανάγκη κτιριακής-ενεργειακής αναβάθμισης. Τονίστηκε επίσης η ανάγκη για εκσυγχρονισμό του υπάρχοντος οργανογράμματος. Από το κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ διαπιστώθηκε πως μόνο το 50% των οργανικών θέσεων ιατρών του Νοσοκομείου είναι καλυμμένες, καθώς επίσης και ότι:

  • Δεν υπάρχει πνευμονολόγος.
  • Στα ΤΕΠ βγαίνουν εφημερίες με έναν γενικό ιατρό.
  • Το ακτινολογικό είναι σοβαρά υποστελεχωμένο.
  • Λείπει ένας ακόμα αναισθησιολόγος, ο οποίος μετακινήθηκε για να καλύψει κενό στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Κατόπιν, προέκυψαν τα αιτήματα του κλιμακίου, όπως αυτά διατυπώνονται σε ανακοίνωση της Ν.Ε. Κορινθίας του ΠΑΣΟΚ, όπως η άμεση προκήρυξη των κενών οργανικών θέσεων σε ιατρικό, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό είναι κομβικής σημασίας για τη βελτίωση της λειτουργίας του Νοσοκομείου και του ΤΕΠ, την 24ωρη βάρδια  στον αξονικό τομογράφο, αλλά και τη λειτουργία του μαστογράφου που είναι παροπλισμένος στην αποθήκη.

Τέλος, κατατέθηκε αίτημα για την τιμητική ονοματοδοσία του Ιδρύματος σε Νοσοκομείο Κορίνθου «Θεόδωρος Κοτσώνης», ως πράξη αναγνώρισης και επιβράβευσης του έργου και της προσφοράς του προσφάτως αποθανόντα πρώην Βουλευτή Κορινθίας και Υφυπουργού Υγείας με το ΠΑΣΟΚ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο