Κορινθία

Τα 6 κρούσματα «Δέλτα» ανησυχούν περισσότερο την Κορινθία με τα 51 ακόμα περιστατικά σήμερα

Μπορεί χθες το απόγευμα, στο κέντρο της Κορίνθου, μια μερίδα φιλήσυχων πολιτών να διαδήλωσε με ειρηνικό τρόπο και χωρίς παρατράγουδα, ζητώντας να μην γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των πολιτών, ωστόσο ο κορωνοϊός κρατά την Κορινθία στο «κόκκινο» μέσα στο καλοκαίρι.

Ανησυχία προκαλεί για την Κορινθία όμως και η μετάλλαξη «Δέλτα», όπως έχει κωδικοποιηθεί η κατά πολλούς Ινδική μετάλλαξη, καθώς μετράμε ήδη 6 κρούσματα και ένα ακόμα της Βρετανικής.

Σήμερα, η ημερήσια έκθεση του ΕΟΔΥ κατέγραψε στην Κορινθία 51 ακόμα κρούσματα covid 19, ανεβάζοντας επίσης τον μέσο όρο της τελευταίας εβδομάδας στο 29,57. Η κατάσταση μέσα στο καλοκαίρι δείχνει πως δεν αναστρέφεται πλέον, αφού όλα είναι ανοιχτά, οι μάσκες δεν μπορούν να επανέρθουν, ενώ οι εμβολιασμοί αυξάνονται μεν, αλλά όχι με τον ρυθμό που θα επιθυμούσαν οι ειδικοί. Όλα αυτά, ενώ ο νομός μας βρίσκεται στο φουλ της τουριστικής περιόδου, με περιοχές όπως το Λουτράκι, αλλά και όλα τα παραθαλάσσια σημεία, να γεμίζουν κόσμο, αλλά και καταστάσεις εκτός ελέγχου.

Ανησυχία προκαλεί για την Κορινθία όμως και η μετάλλαξη «Δέλτα», όπως έχει κωδικοποιηθεί η κατά πολλούς Ινδική μετάλλαξη, καθώς μετράμε ήδη 6 κρούσματα και ένα ακόμα της Βρετανικής.

Στους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου τώρα, τα κρούσματα συνολικά σήμερα καταγράφονται στο 112 και ανεβάζουν στους 11.890 τους ασθενείς από την αρχή της πανδημίας. Η Μεσσηνία κρατάει επίσης καλά, με ακόμα 32 σήμερα κρούσματα, η γειτονική της Λακωνία μένει ακόμα χαμηλά, αλλά μετράει σήμερα 4 κρούσματα, ενώ 16 καταγράφονται στην Αργολίδα και 9 ακόμα στην Αρκαδία. Στην υπόλοιπη Πελοπόννησο, η γειτονική μας Αχαΐα έφθασε σήμερα να καταγράφει 76 περιστατικά και άλλα 19 η Ηλεία, που «κοκκινίζει» πλέον και αυτή, στον χάρτη της Πελοποννήσου, μαζί με την Κορινθία και την Αχαΐα.

Διαδήλωση στο κέντρο

Χθες το απόγευμα, όπως προαναφέραμε, αρκετοί ήταν οι πολίτες της Κορινθίας, που έδωσαν ραντεβού στο κέντρο της Κορίνθου και βέβαια χωρίς κανένα μέτρο ασφάλειας και χωρίς καμία προφύλαξη, διαδήλωσαν κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Θέλησαν να στείλουν αυτό το μήνυμα, αλλά ωστόσο και το μήνυμα ότι δεν «λογαριάζουν» και πολύ αυτόν τον ιό, αφού η απροθυμία τους να ορίσουν μέτρα σε αυτή την διαδήλωση, έδειξε ότι δεν είναι μόνο τα εμβόλια και η ενδεχόμενη υποχρεωτική εφαρμογή τους αυτό που επιδιώκουν, αλλά και η ανάδειξη της γενικότερης άρνησης απέναντι σε αυτή την πανδημία και στα μέτρα που λαμβάνονται για την αντιμετώπισή της.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο