Δήμοι

Τα παιδιά στην Κόρινθο μαθαίνουν για την ανακύκλωση παίζοντας

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πρώτη δράση του Δήμου Κορινθίων στον τομέα της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε θέματα ανακύκλωσης στα παιδιά.

Στην πλατεία Παναγή Τσαλδάρη, στο κέντρο της πόλης, έχει ήδη εγκατασταθεί το Λούνα Πάρκ ανακύκλωσης με 400 μαθητές από σχολεία της πόλης να συμμετέχουν, να παίζουν και να ενημερώνονται. «Είναι η πρώτη δράση από τις πολλές που έχουμε σχεδιάσει και θα δείτε να υλοποιούνται στο επόμενο διάστημα» ανέφερε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος, τον οποίον όχι μόνο υποδέχτηκαν με θέρμη τα παιδιά αλλά και ενημέρωσαν για όλα όσα πρέπει να κάνουμε όλοι στον τομέα της ανακύκλωσης.

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Δημήτρης Μπίτζιος, αναφέρθηκε στις δραστηριότητες που στοχεύουν στην μάθηση μέσα από το παιχνίδι, ενώ συγχαρητήρια απηύθυνε ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολή, ο οποίος επισκέφθηκε το Λουνα Παρκ. Νωρίτερα στο χώρο είχε βρεθεί και υποδεχτεί το πρώτο σχολείο ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Σπύρος Ζαχαριάς, ο Σύμβουλος Περιβάλλοντος ο οποίος είχε και την ευθύνη υλοποίησης της δράσης Ανδρέας Πανούσης και ο Σύμβουλος Παιδείας Παναγιώτης Σακελλαράκης.

Στο άμεσο μέλλον η δράση θα επαναληφθεί αφού η ανταπόκριση των σχολείων ήταν μεγάλη και τα παιδιά είναι εκείνη η ομάδα που εκπαιδευόμενη όχι μόνο θα εκπαιδεύσει τους μεγαλύτερους αλλά θα είναι εκείνη που στα επόμενα χρόνια καλείται να διαχειριστεί το περιβάλλον, να το βελτιώσει και να το προστατεύσει σε μεγαλύτερο βαθμό από ότι αυτό συμβαίνει σήμερα.

Στην κεντρική πλατεία της Κορίνθου, στο Λούνα Πάρκ Ανακύκλωσης, βρέθηκαν μαζί με τους μαθητές ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος και ο αντιπεριφειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής
Τα παιδιά διασκέδασαν παίζοντας και μαθαίνοντας για την ανακύκλωση και την συμβολή τους σε αυτή

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο