Περιφέρεια

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου από σήμερα ο νέος Περιφερειάρχης Δημ. Πτωχός

Προκειμένου να ενημερωθεί στα καθήκοντα που θα αναλάβει από την πρωτοχρονιά και για τα επόμενα πέντε χρόνια, ο νέος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημ. Πτωχός, θα διαβεί σήμερα το «κατώφλι» της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενώ η ενημέρωσή του θα γίνει κυρίως από υπηρεσιακούς παράγοντες.

Για τον λόγο αυτό, ο απερχόμενος πλέον Περιφερειάρχης Παν. Νίκας, κάλεσε σε σύσκεψη τους γενικούς διευθυντές των υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου και συζήτησαν την διαδικασία παράδοσης στη νέα περιφερειακή αρχή. Ο κ. Νίκας έχει ζητήσει τόσο από τους γενικούς διευθυντές των υπηρεσιών, όσο και από τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες, να ενημερώσουν τον κ. Πτωχό και τους συνεργάτες του στα καθήκοντα που θα αναλάβουν, καθώς και τους επικεφαλής των συνδυασμών στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Έτσι λοιπόν, από σήμερα Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 29 του μήνα, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, οι γενικοί διευθυντές θα μεριμνούν για τις αναγκαίες ενέργειες, ώστε ο εκλεγείς περιφερειάρχης Δημ. Πτωχός και οι επικεφαλής των επιλαχόντων συνδυασμών, να λαμβάνουν γραπτά ή προφορικά, κάθε πληροφορία και ενημέρωση που θα ζητήσουν, κάθε στοιχείο αναφορικά µε την λειτουργία των Διευθύνσεων, οι οποίες οργανικά ανήκουν στην Γενική Διεύθυνση στην οποία προΐστανται.

«Η οδηγία μου είναι να διατίθεται στη νέα περιφερειακή αρχή και τους επικεφαλής των συνδυασμών κάθε στοιχείο που ενδεχομένως ζητήσουν» αναφέρει ανακοίνωση του Παν. Νίκα. Ο απερχόμενος Περιφερειάρχης κάνει λόγο για μια δημοκρατική διαδικασία, που όπως τονίζει «θα τηρηθεί στον απόλυτο βαθμό τις επόμενες 15 ημέρες προκειμένου να υπάρξει πλήρης διαφάνεια και ενημέρωση για όλα τα ζητήματα». Στην περίπτωση δε, που υπάρξει κάτι το οποίο δεν μπορούν να καλύψουν οι γενικοί διευθυντές, ο κ. Νίκας διαβεβαιώνει τον διάδοχό του πως θα είναι στην διάθεσή του για να τον ενημερώσει σχετικά.

Εν όψει τέλος της διαδικασίας ορκωμοσίας και εγκατάστασης του Δημήτρη Πτωχού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, με απόφαση του κ. Νίκα και σε συνεννόηση με τον διάδοχό του στην Περιφέρεια, για την ρύθμιση διοικητικής και οικονομικής φύσεως θεμάτων υπεύθυνοι ορίστηκαν, ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Λαμπρόπουλος, πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και αναπληρωτής του περιφερειάρχη και η γενική διευθύντρια εσωτερικής λειτουργίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Αγγελική Πουλοπούλου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο