Δήμοι

Τέσσερις διαδρόμους για ΑΜΕΑ στις παραλίες Καλάμια, Λεχαίου, Κόρφου και Αλμυρής

Υποδομές πρόσβασης για άτομα με κινητικά προβλήματα τοποθετούνται σε τέρσσερις παραλίες του δήμου Κορινθίων και συγκεκριμένα στο Λέχαιο, την Αλμυρή, τον Κόρφο και Καλάμια Κορίνθου.

Τρείς από αυτές να αναφέρουμε, έχουν βραβευτεί και πιστοποιηθεί από το πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία ενώ, πρόθεση της δημοτικής αρχής, όπως τονίζει ο Δήαμρχος Βασίλης Νανόπουλος, είναι αυτό το καλοκαίρι να προετοιμαστεί και η ακτή του Λεχαίου προκειμένου να πιστοποιηθεί από το πρόγραμμα την επόμενη χρονιά.

«Τοποθετήσαμε καινούργιους διάδρομους πρόσβασης και καινούργια πλωτά-αμφίβια αμαξίδια σε αυτές τις τέσσερις παραλίες, για την πρόσβαση στην θάλασσα εμποδιζομένων ατόμων, ατόμων με κινητικά προβλήματα καθώς και μη ή μερικώς αυτοεξυπηρετούμενων ατόμων» τόνισε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Τιμολέων Πιέτρης. Ο διάδρομος, όπως εξήγησε, είναι κατάλληλος για περπάτημα, ακόμη και με γυμνά πόδια, είναι ενιαίος χωρίς διάκενα και χωρίς δημιουργία ανισοσταθμιών και δεν αλλοιώνεται από το θαλασσινό νερό, τις ακραίες θερμοκρασίες και την ηλιακή ακτινοβολία.

Στις εργασίες εγκατάστασης βρέθηκε ακομα η Δήμητρα Δανιήλ Σκόνδρα, η οποία έχει αναλάβει εθελοντικά και μετά από παραίνεση του Δημάρχου Βασίλη Νανόπουλου, το πρόγραμμα της «γαλάζιας σημαίας», έχοντας μεγάλη εμπειρία στον τομέα αυτό. Η βράβευση των ακτών του Δήμου είναι σε μεγάλο βαθμό και δική της επιτυχία.

Σε τι βοηθούν τα αμαξίδια

Το πλωτό αναπηρικό αμαξίδιο παρέχει ευκολία πρόσβασης στην παραλία, αλλά και την δυνατότητα κίνησης στο νερό, έχει εργονομική κατασκευή από αλουμίνιο και στρογγυλευμένες άκρες, για την αποφυγή ατυχημάτων. Επιπλέον φέρει τρεις φουσκωτούς τροχούς κύλισης, κατασκευασμένους από ελαστικό υλικό έτσι ώστε να παρέχουν σταθερότητα μέσα στο νερό, να απορροφούν τους κραδασμούς και να εξομαλύνουν τις δυσχέρειες από τυχόν ανωμαλίες του εδάφους και να διαθέτει λαβές έλκυσης.

Το ύφασμα κατασκευής είναι ανθεκτικό στην ακτινοβολία UV,διάτρητο και να στεγνώνει γρήγορα. Αφού ολοκληρωθεί η τοποθέτηση των υποδομών και στην παραλία της Κορίνθου το Σάββατο, ο δήμος θα προχωρήσει σε ανακοίνωση για τον τρόπο λειτουργίας και χρήσης των αμαξιδίων απο τους δημότες και επισκέπτες.

«Συνεχίζουμε με αγάπη όραμα και σχέδιο το έργο μας, βάζοντας κάθε μέρα ένα λιθαράκι για τη τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας , με στοχευμένες κινήσεις υποδομών και προβολής» συνέχισε ο Τιμ. Πιέτρης και ευχαρίστησε τις υπηρεσίες του Δήμου για την αποτελεσματική μας συνεργασία τους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο