KR Tempo

Τέλος και για την 10η ανασκαφική περίοδο στην Αρχαία Τενέα

Άλλη μία περίοδος ολοκληρώθηκε για τα ανασκαφικά έργα στην περιοχή της Αρχαίας Τενέας, με την αρχαιολόγο Έλενα Κόρκα, να ενημερώνει σχετικά με τα σημαντικά ευρήματα αυτής της μεγάλης πόλης που έχει ερευνηθεί.

Στην εκδήλωση για την λήξη της 10ης ανασκαφικής περιόδου στην Αρχαία Τενέα, παρέστη η αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Αθηνά Κόρκα, όπως επίσης και ο πρόεδρος της Ενεργειακής Κοινότητας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Γιώργος Οικονόμου. Η αρχαιολόγος Έλενα Κόρκα αναφέρθηκε επίσης και στα πολλά εκπαιδευτικά προγράμματα, μεταξύ των οποίων έκθεση για τους κατοίκους της περιοχής πριν 10.000 χρόνια, την οποία επισκέφθηκαν πολλά σχολεία της Κορινθίας και όχι μόνον. Η αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνδράμει ενεργά την ανασκαφή και είναι αρωγός στην προσπάθεια ανάδειξης της Αρχαίας Τενέας.

Η Αθηνά Κόρκα συναντήθηκε ωστόσο με τον πρόεδρο του Συλλόγου Επαγγελματιών Αρχαίας Κορίνθου Γιώργο Παπαμιχαήλ, ο οποίος της επέδωσε συμβολικό δώρο από την γιορτή για την Παγκόσμια Ημέρα Αρχαιολογίας. Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο εκδήλωσης, η οποία διοργανώθηκε στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Κορίνθου, από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας, τον ΣΕΑΚ και την Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο