Περιφέρεια

Σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα για τα έργα του ΠΕΠ

Η πορεία των έργων του ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014 – 2020 τα οποία διαχειρίζεται η έδρα, εξετάστηκε σε σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, στην Τρίπολη.

Όπως αναφέρθηκε στην σύσκεψη, ένας αριθμός των έργων του προγράμματος έχει ήδη ολοκληρωθεί, ενώ στα περισσότερα από τα υπόλοιπα η πορεία υλοποίησης κρίνεται καλή. Παράλληλα, επισημάνθηκε η αναμενόμενη υστέρηση στα έργα, μετά την δυνατότητα που δόθηκε από την πολιτεία στους αναδόχους για 6μηνη παράταση -λόγω των προβλημάτων που έχει δημιουργήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην πίστωση 45.240.799,02 ευρώ που διατίθεται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για παρεμβάσεις βελτίωσης της ασφάλειας σε συνολικά 618 σημεία του οδικού της -εθνικού και επαρχιακού- δικτύου.

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου προβλέπονται έργα βελτίωσης της οδικής ασφάλειας και στις 5 Περιφερειακές Ενότητες, μεταξύ των οποίων και της Κορινθίας. Όπως τονίστηκε στην σύσκεψη, το αμέσως επόμενο διάστημα η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα προβεί σε επικαιροποίηση της μελέτης της Εγνατίας Α.Ε., έργο που θα αναλάβει τεχνικός σύμβουλος ο οποίος θα συντάξει και τα τεύχη δημοπράτησης με την μέθοδο μελέτη – κατασκευή. Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι οι παρεμβάσεις βελτίωσης θα αποτελέσουν μία εργολαβία η οποία θα αφορά και στις 5 Π.Ε. και την εποπτεία της οποίας θα έχει η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της έδρας. Όπως σημείωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, η δημοπράτηση του πιο πάνω έργου θα πρέπει να έχει γίνει το αργότερο μέχρι τον Μάρτιο του επόμενου χρόνου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο