Περιφέρεια

Σύσκεψη του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παν. Νίκα με τις Διευθύνσεις Τεχνικών Έργων

Σειρά θεμάτων που αφορούν στις Διευθύνσεις Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου εξετάστηκαν στην σύσκεψη που συγκάλεσε στην Τρίπολη, έδρα της Περιφέρειας, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Μετείχαν οι χωρικοί αντιπεριφερειάρχες των 5 Περιφερειακών Ενοτήτων, μεταξύ των οποίων και ο Χάρης Βυτινιώτης (Κορινθία), αρμόδιοι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες και στελέχη από τις Διευθύνσεις Τεχνικών Έργων της έδρας και των 5 Περιφερειακών Ενοτήτων. Μεταξύ άλλων εξετάστηκαν τα έργα που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης -με συνολική πίστωση 65.000.000 ευρώ, τα 20 δια του υπουργείου Εσωτερικών και τα υπόλοιπα 45.000.000 δια του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Εξετάστηκαν επίσης τα έργα του ΕΠΑ (Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης, πρώην ΠΔΕ / Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων) και δόθηκαν διευκρινίσεις:

  • Ποια είναι ενεργά και ποια ανενεργά.
  • Ποιες είναι οι διαθέσιμες πιστώσεις για νέα έργα.

Αναφορικά με έργα στα οποία ο ανάδοχος κηρύσσεται έκπτωτος, τονίστηκε ότι άμεσα θα πρέπει να κινείται η διαδικασία ώστε να τα αναλαμβάνει ο επιλαχών του σχετικού διαγωνισμού.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε και η εξέλιξη στη διαδικασία των 4 έργων που χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» στη Νεμέα και σε άλλες πρεριοχές, όπως στο Λυγουριό Αργολίδας, στις Μαντίνειες και τα Φιλιατρά Μεσσηνίας, με την επισήμανση ότι η δημοπράτησή τους θα πρέπει να έχει γίνει πριν το Πάσχα. Ακόμα, γνωστοποιήθηκε σήμερα ότι άμεσα ξεκινά η τοποθέτηση των ηλεκτρονικών πληροφοριακών πινακίδων στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας, ενώ τέλος συζητήθηκε η  ανάγκη για επιχειρησιακή ετοιμότητα των σύγχρονων τρακτέρ που πρόσφατα προμηθεύτηκε η Περιφέρεια και τα διέθεσε ήδη στις Περιφερειακές της Ενότητες.

Ανάλογη σύσκεψη αναμένεται πλέον και την ερχόμενη εβδομάδα

Εκταμίευση 3,74 εκ ευρώ

Στο μεταξύ, εντολές εκταμίευσης συνολικής πίστωσης 3.743.937 ευρώ προς το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέγραψε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας. Οι σχετικές αποφάσεις αφορούν σε δαπάνες που προορίζονται για αποπληρωμή έργων, μελετών και υπηρεσιών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο