ΔήμοιΠεριφέρεια

Σύσκεψη Περιφέρειας Πελοποννήσου και Δήμων για τα νέα σχέδια βιώσιμης ανάπτυξης

Σύσκεψη για οργανωτικά θέματα σχετικά με τα νέα σχέδια βιώσιμης ανάπτυξης (ΒΑΑ) και ΟΧΕ, στα οποία φορέας στρατηγικής θα είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου, προγραμματίζεται την Παρασκευή, 28 Απριλίου στη νέα αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, στην Τρίπολη.

Αυτό έγινε γνωστοποιήθηκε, μεταξύ άλλων, σε σύσκεψη για θέματα ΕΣΠΑ υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και με την συμμετοχή αιρετών, καθώς και υπηρεσιακών στελεχών. Στην σύσκεψη της Παρασκευής έχουν κληθεί να συμμετέχουν από την Κόρινθο οι Δήμοι Κορινθίων, Σικυωνίων, Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων, Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και Νεμέας.

Στην σύσκεψη που προηγήθηκε και όσον αφορά στο ΕΣΠΑ 2014 – 2020, για μία ακόμα φορά επισημάνθηκε ότι οι εντάξεις έργων θα μπορούν να γίνονται από την Περιφέρεια μέχρι τις 30 Απριλίου, δεδομένου ότι η προγραμματική περίοδος έχει ολοκληρωθεί. Επιπλέον, έγινε γνωστό ότι μέχρι το τέλος Απριλίου θα υπάρξει ενημέρωση της Περιφέρειας από την πολιτεία σχετικά με την πρόσθετη χρηματοδότηση ύψους 7.500.000 ευρώ όσον αφορά στις πράξεις της δράσης «Ενίσχυση της ίδρυσης / εκσυγχρονισμού μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με έμφαση στην καινοτομία και την ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών».

Όσον αφορά το ΠΕΠ Πελοποννήσου 2021 – 2027, η έκδοση προσκλήσεων από την Περιφέρεια θα ξεκινήσει από τα μέσα του ερχόμενου Μαΐου, πρώτα για τον Άξονα 4 «Μια πιο κοινωνική και χωρίς αποκλεισμούς Ευρώπη μέσω της υλοποίησης του ευρωπαϊκού πυλώνα κοινωνικών δικαιωμάτων». Τέλος, τονίστηκε ότι μέσω τεχνικής βοήθειας θα συσταθεί ομάδα εμπειρογνωμόνων η οποία θα προβαίνει στον τελικό έλεγχο πριν την ένταξη έργων στο ΠΕΠ Πελοποννήσου 2021 – 2027, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα ανώριμων και ελλιπών μελετητικά έργων που ταλαιπώρησαν το απερχόμενο ΠΕΠ 2014 – 2027.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο