KR Tempo

Ο Σωτήρης Κοκκωνάκης παρουσιάζει το βιβλίο – λεύκωμα στο «Καλογεροπούλειο»

Το νέο του βιβλίο, ένα λεύκωμα με τον τίτλο «Κορινθία 1493-1850, χάρτες και χαρακτικά», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «ΚΑΤΑΓΡΑΜΜΑ», παρουσιάζει ο συγγραφέας και καθηγητής Σωτήρης Κοκκωνάκης, την προσεχή Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου, στο «Καλογεροπούλειο» ίδρυμα, στην Κόρινθο. (Αράτου 74)

Την εκδήλωση παρουσίασης διοργανώνουν από κοινού το «Καλογεροπούλειο», με την Εφορία Αρχαιοτήτων Κορινθίας και την Εταιρεία Κορινθίων Συγγραφέων. Θα ξεκινήσει στις 7:00 το βράδυ, με την πρόεδρο του «Καλογεροπούλειου» Μαρία Χρισταρά να προλογίζει την εκδήλωση και τους ομιλητές να παίρνουν τον λόγο:

  • Γιώτα Κασίμη, αρχαιολόγος, προϊστάμενη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Κορινθίας.
  • Σοφία Σκάζα, φιλόλογος.
  • Σωτήρης Κοκκωνάκης, φυσικός, πρόεδρος του Ιδρύματος Κορινθιακών Μελετών.

Στις σελίδες του βιβλίου

Η ιστορία της Κορινθίας ξεκινά από τα προϊστορικά χρόνια και γνωρίζει μεγάλη άνθιση κατά την αρχαιότητα, με την Κόρινθο, τη Σικυώνα και τη Νεμέα να αποτελούν κομβικά σημεία της εποχής. Στην περιοχή διοργανώνονταν δύο από τους τέσσερις σημαντικότερους αθλητικούς και θρησκευτικούς αγώνες, τα Ίσθμια και τα Νέμεα, που συγκέντρωναν το ενδιαφέρον όλης της Αρχαίας Ελλάδας. Η στρατηγική της θέση στη μοναδική χερσαία είσοδο της Πελοποννήσου και η εύφορη γη της συνετέλεσαν να αναπτυχθούν σε μεγάλο βαθμό το εμπόριο, οι τέχνες και ο πολιτισμός.
Στα χαρακτικά του παρόντος βιβλίου-λευκώματος θα δει ο αναγνώστης, μέσα από τα μάτια των περιηγητών της εποχής, πώς ήταν η Κορινθία -στα σημερινά διοικητικά όριά της- και κυρίως η περιοχή της Κορίνθου από τα τέλη του 15ου αιώνα έως τα μέσα του 19ου αιώνα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο