Κορινθία

Σύναξη βυζαντινών εκκλησιαστικών χορωδιών στο προαύλιο του Απ. Παύλου Κορίνθου

Με την παρουσία του Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονυσίου, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής, (19/6), στο προαύλιο του ναού του Απ. Παύλου, στην Κόρινθο, η «Στ΄ Σύναξη Βυζαντινών Εκκλησιαστικών Χορωδιών», στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμήν του ιδρυτή της τοπικής μας εκκλησίας Αποστόλου Παύλου.

Στην υπέροχη αυτή εκκλησιαστική μουσική βραδιά, που μετά από δύο χρόνια αποχής εξ αιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, επανήλθε για να ευφράνει «ώτα και καρδίας», έλαβαν μέρος η χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Αιγιαλείας, υπό την διεύθυνση του χοράρχη Φώτη Θεοδωρακόπουλου και η βυζαντινή χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Κορινθίας υπό την διεύθυνση του Τάσου Γκιούλη, πρωτοψάλτη στο ναό του Απ. Παύλου Κορίνθου.

Η βυζαντινή χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Κορινθίας υπό την διεύθυνση του Τάσου Γκιούλη

Μετά το πέρας της της εκδήλωσης, ο Μητροπολίτης κ. Διονύσιος, αφού  αναφέρθηκε στην αξία, την σημασία και την χρησιμότητα στην λατρεία της ορθόδοξης εκκλησίας της Ελληνικότατης βυζαντινής μουσικής, μίλησε για τον Άγιο Κυριακό τον Υμνογράφο, τον Σικυώνιο (από το Κιάτο), ενώ απένειμε τιμητική πλακέτα στον φιλοξενούμενο χοράρχη και στην χορωδία του, για την συμμετοχή τους στο Στ’ Φεστιβάλ Χορωδιών Βυζαντινής Μουσικής εξουσιοδοτώντας τους να μεταφέρουν τις ευχαριστίες του στον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμο. Ολοκλήρωσε τον σύντομο χαιρετισμό του, προσκαλώντας τους παρισταμένους να συμμετάσχουν και στις υπόλοιπες εκδηλώσεις προς τιμήν του Πολιούχου της Κορίνθου, Αποστόλου Παύλου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο