Δήμοι

Σύγχρονα και ασφαλή πεζοδρόμια ενώνουν το κέντρο της Κορίνθου με τον Συνοικισμό

Συνεχίζονται οι εργασίες για την κατασκευή πεζοδρομίων στην οδό Ιωνίας, στον δρόμο που οδηγεί προς τον Συνοικισμό Κορίνθου, καθώς και στην οδό Εθν. Ανεξαρτησίας, που θα αναβαθμίσουν την εικόνα της κάθε περιοχής, αλλά και θα εξασφαλίσουν την ασφαλή κίνηση των πεζών.

Μαζί με τα πεζοδρόμια βέβαια και όλα τα συνοδευτικά έργα υποδομών, όπως η υπογειοποίηση του δικτύου της ΔΕΗ. Τα έργα επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργο Πούρο και τον Αντιπρόεδρο του ΚΕΠΑΠ Γιώργο Μαγκλάρα. Ο Δήμαρχος θέλησε να ενημερωθεί για την πορεία των εργασιών, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του μιας και ένα ακόμα έργο που ο ίδιος είχε υποσχεθεί στους δημότες, υλοποιείται.

«Τα πεζοδρόμια που κατασκευάζουμε πληρούν όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές και αποκαθιστούν την κίνηση των πεζών οι οποίοι θα μπορούν με την ολοκλήρωση του έργου να κινούνται με άνεση και ασφάλεια από το κέντρο προς τον Συνοικισμό και αντίστροφα» παρατήρησε ο Βασίλης Νανόπουλος. Σημείωσε πως είναι ένα έργο που η περιοχή ζητούσε για πολύ καιρό «και το υλοποιούμε ως δημοτική αρχή». Διαπίστωσε πως σε αυτή την φάση, γίνεται από τον εργολάβο η τοποθέτηση των κυβόλιθων, ενώ πρέπει να είχε προηγηθεί ένα άλλο πολύ σημαντικό έργο, αυτό της υπογειοποίησης του δικτύου της ΔΕΗ.

«Με την υπογειοποίηση απαλείφουμε την αισθητική ρύπανση με ότι αυτό συνεπάγεται και προσφέρουμε ένα περιβάλλον αναβαθμισμένο στους πολίτες  και τους επισκέπτες μας. Ακολουθεί το έργο κατασκευής πεζοδρομίων στην οδό Πατρών και το μεγάλο έργο των 2,8 εκ ευρώ για την ανακατασκευή των πεζοδρομίων σε όλη την πόλη της Κορίνθου» πρόσθεσε ο Δήμαρχος Κορινθίων.

Αλλά και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιώργος Πούρος, αναφέρθηκε σε τεχνικές λεπτομέρειες του έργου ενώ ανακοίνωσε και την έναρξη εργασιών στον σταθμό του ΟΣΕ την προσεχή Τρίτη.  «Με την ανακατασκευή των πεζοδρομίων προχωρούμε και στην αλλαγή του φωτισμού με σύγχρονη τεχνολογία led» σημείωσε και εξήγησε πως θα τοποθετηθούν σώματα 7 μέτρων από την συμβολή της οδού Ανεξαρτησίας έως και το ΔΕΛΤΑ της Κορίνθου. Τα δίκτυα θα διέλθουν τον Συνοικισμό από την Ιωνίας, ενώ θα τοποθετηθούν στα πεζοδρόμια αντιολισθητικοί βιοκλιματικοί κυβόλιθοι ώστε να εκλείψει το πρόβλημα ολισθηρότητας που υπάρχει σήμερα, ενώ πρόβλεψη γίνεται και για την κίνηση των τυφλών. «Η τοποθέτηση των φωτιστικών θα είναι στην σωστή θέση για να μην ενοχλούν την γραμμή των τυφλών και την κίνηση των πεζών» υπογράμμισε ο κ. Πουρος.

Εξήγησε ακόμα πως το έργο άργησε, γιατί προηγήθηκε η υπογειοποίηση του δικτύου της ΔΕΗ αναβαθμίζοντας αισθητικά την περιοχή. «Μαζί με την ανάπλαση που ξεκινά την Τρίτη το πρωί στον ΟΣΕ, συνδέουμε δυο ιστορικές περιοχές, τον συνοικισμό και την αγία Άννα με το κέντρο της πόλης.

Με την ίδια μελέτη αλλάζουμε και τα φώτα της οδού Αθηνών τα 12 μέτρα έως την περιοχή του Γαλαξία» κατέληξε ο Γιώργος Πούρος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο