Επιχειρείν

Στην μάχη με τον δάκο ρίχνεται η Περιφέρεια Πελοποννήσου

Άμεσα ξεκινά το πρόγραμμα δακοκτονίας στο σύνολο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη που είχε μέσω τηλεδιάσκεψης ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, με τους διευθυντές των 6 Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, με την συμμετοχή του αντιπεριφερειάρχη Εγγείων Βελτιώσεων Νίκωνα Τζινιέρη.

Στην σύσκεψη εξετάστηκε ο τρόπος αντιμετώπισης της κατάστασης που έχει προκύψει λόγω της καθυστέρησης από το ΑΣΕΠ της διαδικασίας ορισμού των επικουρικών, των οποίων η πρόσληψη αναμένεται περίπου σε έναν μήνα. «Δεν θα αποτελέσει πρόσχημα η καθυστέρηση του ΑΣΕΠ, θα κάνουμε ως Περιφέρεια ό,τι είναι δυνατόν για να προστατεύσουμε την παραγωγή, καθώς ήδη υπάρχουν σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες και τα υλικά, αλλά και οι εργολάβοι» τόνισε με τρόπο ξεκάθαρο ο περιφερειάρχης.

Ήδη η εφαρμογή του προγράμματος έχει ξεκινήσει από το Κιβέρι Αργολίδας, ενώ από την προσεχή Δευτέρα -οπότε και αναμένεται σχετική πτώση της θερμοκρασίας- θα βγει στο πεδίο, σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες (νομούς), το σύνολο των γεωπόνων των ΔΑΟΚ και άλλων υπηρεσιών, όπου χρειαστεί. Για τον σκοπό αυτό εγκρίνονται υπερωρίες, εκτός έδρας και κίνηση οχημάτων. «Για τις ανάγκες της δακοκτονίας θα χρησιμοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα οχήματα, ακόμα και των αντιπεριφερειαρχών εφόσον απαιτηθεί» σημείωσε ο Π. Νίκας, ο οποίος εξέφρασε ευχαριστίες προς τους γεωπόνους για την διάθεσή τους να συμβάλλουν στη λύση του προβλήματος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο