Περιφέρεια

Έργα στην περιοχή Ηραίου και στην Διώρυγα προωθεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου

Συνάντηση του του Παν. Νίκα με τους Δημάρχους Κορινθίων και Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων

Τους Δημάρχους Κορινθίων, Βασίλη Νανόπουλο και Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων, Γιώργο Γκιώνη, συνάντησε την Τετάρτη, 7 Ιουλίου στην Κόρινθο, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παν. Νίκας.

Με τον Δήμαρχο Γιώργο Γκιώνη, υπέγραψε προγραμματική σύμβαση προϋπολογισμού 120.000 ευρώ με αντικείμενο την βελτίωση των προσβάσεων στη λίμνη Ηραίου και προς τον αρχαιολογικό χώρο Ακραίου Ηραίου. Στη συνέχεια, ο κ. Νίκας υπέγραψε επίσης, την προγραμματική σύμβαση 20.000 ευρώ, μεταξύ της Περιφέρειας και της ΑΕΔΙΚ (Ανώνυμη Εταιρεία Διώρυγας Κορίνθου), προϋπολογισμού 20.000 ευρώ. Αντικείμενο αυτής αποτελεί η επισκευή του υπάρχοντος κτίσματος στην περιοχή του Ισθμού, για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών της Διώρυγας, καθώς και η σχετική εργολαβική σύμβαση για την υλοποίηση του εν λόγω έργου.

Με τον Δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο, ο Περιφερειάρχης συζήτησε την διοργάνωση των εκδηλώσεων για τη μάχη στα Δερβενάκια, η οποία είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή, 25 Ιουλίου, στις 10:00 το πρωί.

Συμβάσεις και υπηρεσιακά

Κατά την παραμονή του κ. Νίκα στην Π.Ε. Κορινθίας, υπεγράφησαν επίσης συμβάσεις που αφορούν:

  • Τον αποχιονισμό του οδικού δικτύου της Π.Ε. Κορινθίας, περιόδων 2019 -2020 και 2020 – 2021, με προϋπολογισμό 300.000 ευρώ.
  • Έργα κατασκευής αρδευτικών δικτύων του ΤΟΕΒ Φενεού, με προϋπολογισμό 180.000 ευρώ.
  • Τις εργασίες καθαρισμού των συγκοινωνιακών υποδομών, αρμοδιότητας συντήρησης Π.Ε. Κορινθίας, προϋπολογισμού 24.800 ευρώ.

Νωρίτερα, ο κ. Νίκας είχε σύσκεψη στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας είχε με διευθυντές υπηρεσιών για υπηρεσιακά και διοικητικά θέματα. Τέλος, συνάντησε εκπροσώπους από το Σωματείο ΑμΕΑ Κορινθίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο