ΔήμοιΚορινθία

Ο Same84 ζωγράφησε και το 5ο Νηπιαγωγείο Λουτρακίου στο Λουτράκι

Στο πλαίσιο τoυ προγράμματος «Ζωγραφίζοντας Σχολικά Κτήρια» της UrbanAct, το οποίο είναι αφιερωμένο στις σχολικές κοινότητες ανά την Ελλάδα, ο Same84 δημιούργησε το δεύτερο έργο του για την πόλη του Λουτρακίου.

Το έργο του Same84 αυτή τη φορά άλλαξε ριζικά και σε όλη του την έκταση, το χώρο του 5ου Νηπιαγωγείου και υλοποιήθηκε μετά από την πρόσκληση της Διευθύντριας Ελένης Ζερβού. Η τοιχογραφία δίνει μια άλλη πνοή πλέον στους μικρούς μαθητές, στους εργαζόμενους και στους γονείς των παιδιών, να προσβλέπουν με περισσότερο χρώμα χαρά και ομορφιά την ζωή τους.

Όπως αναφέρει ο Same84, «Το έργο μου με τον τίτλο «Δικαίωμα στο όνειρο» έχει ως στόχο να δώσει ένα ελπιδοφόρο μήνυμα. Ζωγραφίζοντας ένα παιδί όπου ξεκινώντας από την πόλη του φεύγει προς τον ουρανό, περνώντας το μήνυμα ότι με αφοσίωση στο στόχο μας και με πολλή προσπάθεια μπορούμε να καταφέρουμε να φτάσουμε πάρα πολύ ψηλά. Και πως πάντα πρέπει να σημαδεύουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε γιατί μόνο έτσι θα φτάσουμε τον καλύτερο δυνατό μας στόχο».

O Same84 είναι από τους σημαντικότερους εικαστικούς της γενιάς με παρουσία των έργων μεγάλων τοιχογραφιών ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό. Δηλώνει παρόν με τα έργα του από το 1996 έχοντας δημιουργήσει πάνω από 200 τοιχογραφίες σε όψεις κτιρίων που μπορείς να συναντήσεις σχεδόν σε όλη την χώρα.

default

Η UrbanAct για πολλά χρόνια παρεμβαίνει με τις δράσεις της στα σχολεία ανά την Ελλάδα, με τοιχογραφίες που ανακαινίζουν αισθητικά τους χώρους, εκπέμπουν μηνύματα, ομορφιά και αισιοδοξία, με καλλιτέχνες που προσφέρουν το έργο τους και την ενσυναίσθησή τους για τη γνώση, το σεβασμό στη διαφορετικότητα, τη χαρά της ζωής και της συνεργασίας, της αλληλοβοήθειας.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων. Μέγας χορηγός ήταν η Motor Oil και υποστηρικτές οι εταιρείες Flame και Rollex ΑΒΕΕ. Η συνέχεια των προγραμμάτων της UrbanAct στην πόλη του Λουτρακίου, θα ανακοινωθεί σύντομα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο