Δήμοι

Στο «ΕΣΠΑ 2021 2027» η Β’ φάση του έργου αντιπλημμυρικής προστασίας Λουτρακίου

Δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για απένταξη της Β’ φάσης του έργου αντιπλημμυρικής προστασίας Λουτρακίου, σχολιάζει με ανακοίνωσή του ο Δήμος Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων, κάνοντας λόγο για διαστρέβλωση της πραγματικότητας, κάτι που αποπροσανατολίζει τους δημότες.

Η ανακοίνωση του Δήμου, αναφέρει ως υπενθύμιση ότι το συγκεκριμένο έργο εντάχθηκε στο πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας στις 10.06.2022, και με τις γνωστές παθογένειες του συστήματος δημοσίων έργων, στις 12.05.2023 ανακηρύχθηκε προσωρινός ανάδοχος για την εκτέλεσή του. «Πράγματι, τον Οκτώβριο 2023 και ενώ βρισκόταν ήδη σε διαδικασία συμβασιοποίησης, απεντάχθηκε και στη συνέχεια, υποβλήθηκε προς ένταξη εκ νέου ως υποέργο πράξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή» του ΕΣΠΑ 2021-2027» εξηγεί η ανακοίνωση. Εξηγώντας δε την διαδικασία της νέας ένταξης, συνεχίζει: «Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, για να ενταχθεί ένα έργο σε ένα νέο πρόγραμμα, χρειάζεται πρωτίστως να απενταχθεί από το παλαιότερο, όπως ακριβώς συνέβη και με το έργο της Ανάπλασης Χερσαίας Ζώνης Λουτρακίου (Α’ Φάση). Υπογραμμίζει λοιπόν ότι όπως προκύπτει με σαφήνεια, η ανάρτηση του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, στο πρόγραμμα «Διαύγεια», δεν αφορά νέα απένταξη του έργου, αλλά αποκλειστικά και μόνο στην παλαιά. «

Στο επόμενο διάστημα, αναμένουμε τη δημοσίευση για τη νέα ένταξη του έργου, έτσι ώστε ένα έργο υψηλής προτεραιότητας για τον Δήμο μας, που ολοκληρώνει τον αρχικό σχεδιασμό αντιπλημμυρικής θωράκισης της περιοχής μας, να γίνει πράξη» εκφράζει την αισιοδοξία η δημοτική αρχή και ο Δήμαρχος Γιώργος Γκιώνης, τονίζοντας πως καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξεύρεση χρηματοδότησης και την υλοποίηση του έργου, σημειώνοντας ωστόσο και την καθοριστική στήριξη και συμβολή σε όλο αυτό, του Υφυπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας, βουλευτή Κορινθίας Νίκου Ταγαρά.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο