Επιχειρείν

Διευθύνων Σύμβουλος της Motor Oil ο Γιάννης Βαρδινογιάννης με τον Βαρδή πρόεδρο

Στην Επιτροπή Βιώσιμης Ανάπτυξης ο Μ. Στειακάκης, Γενικός Διευθυντής του Διυλιστηρίου Κορίνθου

Σε σώμα συγκροτήθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Motor Oil, με τη  θητεία του να είναι ετήσια και τον Βαρδή Βαρδινογιάννη να εκλέγεται πρόεδρος, με τον Γιάννη Β. Βαρδινογιάννη, στην θέση του αντιπροέδρου και διευθύνοντος συμβούλου.

Αναπληρωτές διευθύνοντες σύμβουλοι εκλέχτηκαν οι Γιάννης Κοσμαδάκης και Πέτρος Τζαννετάκης, με τον Δημοσθένης Ν. Βαρδινογιάνη Μη Εκτελεστικό Μέλος. Ακόμα, το Δ.Σ. συμπληρώνουν ως Μη Εκτελεστικά Μέλη οι Γεώργιος Αλεξανδρίδης, Νίκη Στουφή, Παναγιώτης Κωνσταντάρας και ως Μη Εκτελεστικά Ανεξάρτητα Μέλη η Ουρανία Αικατερινάρη και ο Δημήτρης – Αντώνης Ανυφαντάκις.

Η θητεία των παραπάνω μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Motor Oil είναι ετήσια, ενώ ξεκινά από την επόμενη ημέρα μετά από την Γενική Συνέλευση, από την οποία εκλέχτηκαν και παρατείνεται μέχρι τη λήξη της προθεσμίας, εντός της οποίας πρέπει να συνέλθει η αμέσως επόμενη τακτική γενική συνέλευση και μέχρι τη λήψη της σχετικής απόφασης.

Η Επιτροπή Ελέγχου 

Επιπρόσθετα, η Επιτροπή Ελέγχου της Motor Oil συγκροτήθηκε επίσης σε σώμα με πρόεδρο τον Παναγιώτη Κωνσταντάρας, Μη Εκτελεστικό Ανεξάρτητο Μέλος του Δ.Σ. και μέλη τους Κωνσταντίνο Θανόπουλος και Σπύρο Κυρίτση. Η θητεία της Επιτροπής Ελέγχου είναι επίσης ετήσια και αντίστοιχη αυτής του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας. Επιπλέον, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας όρισε κοινή Επιτροπή Αποδοχών και Υποψηφιοτήτων (με αρμοδιότητες σύμφωνα με τα άρθρα 11 και 12 του νόμου 4706/2020). Πρόεδρος της επιτροπής είναι η Ουρανία Αικατερινάρη, Μη Εκτελεστικό Ανεξάρτητο Μέλος του Δ. Σ. και μέλη οι Δημήτρης – Αντώνης Ανυφαντάκις και Νίκη Στουφή.

Τέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο όρισε την Επιτροπή Βιώσιμης Ανάπτυξης, με Πρόεδρο τον Γιάννη Β. Βαρδινογιάννη, Εκτελεστικό Μέλος του Δ.Σ. και μέλη τους Πέτρο Τζαννετάκη, Γιάννη Κοσμαδάκη, Μιχαήλ – Ματθαίο Στειακάκη (Γενικός Διευθυντής του Διυλιστηρίου Κορίνθου), Ουρανία Αικατερινάρη και Νίκη Στουφή. Αντικείμενο της Επιτροπής Βιώσιμης Ανάπτυξης είναι να επιβλέπει, να παρακολουθεί και να εγκρίνει τη στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης του Ομίλου Motor Oil, να ορίζει στόχους ESG και να αποφασίζει διορθωτικές ενέργειες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο