ΔήμοιΠολιτική

Στον Υφυπουργό Νίκο Ταγαρά ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων για σημαντικά έργα του Δήμου

Αναζήτηση πόρων για έργα με έμφαση στη βιώσιμη κινητικότητα

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων Γιώργος Γκιώνης, με τον Υφυπουργό Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Νίκο Ταγαρά, παρουσία και του Γενικού Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας Ευθύμιο Μπακογιάννη.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην υλοποίηση μεγάλων έργων εντός της χωρικής αρμοδιότητας του Δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην υλοποίηση μεγάλων έργων εντός της χωρικής αρμοδιότητας του Δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων όπως:

  • Το έργο «Αποκατάσταση βραχοπτώσεων για την άρση επικινδυνότητας του οδικού δικτύου του Δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων», στην περιοχή Καταρράκτες Λουτρακίου.
  • Το εμβληματικό έργο ανάπλασης τμήματος του Παραλιακού μετώπου επί της Χερσαίας Ζώνης Λιμένος Λουτρακίου.
  • Έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης της ευρύτερης περιοχής” και διευθέτησης των ρεμάτων.
  • Έργα αποκατάστασης και πρόληψης πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή του Σχίνου, που επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά της 19ης Μαΐου 2021.

Τέλος, συζητήθηκε η δυνατότητα εξεύρεσης πόρων για τα έργα “Σχέδιο δράσης ανάπτυξης δικτύου πεζοδρομίων και λειτουργικής διασύνδεσης” και “Βελτίωση των συνθηκών οδικού περιβάλλοντος” στη Δημοτική Κοινότητα Αγίων Θεοδώρων για τη διεύρυνση του δημόσιου χώρου με έμφαση στη βιώσιμη κινητικότητα, βάσει των μελετών που έχουν ήδη εκπονηθεί από τον Δήμο Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας & Υπηρεσιών Δόμησης Κωνσταντίνος Παντελέου και ο Αντιδήμαρχος Αγίων Θεοδώρων Σπύρος Ράτης, οι οποίοι παρείχαν ενημέρωση για θέματα τεχνικών έργων σε όλη την επικράτεια του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Γιώργος ευχαρίστησε θερμά τον Κορίνθιο Υφυπουργό Νίκο Ταγαρά, “για την αμέριστη συμβολή του στην πορεία των σημαντικών αυτών υπό υλοποίηση έργων”, για τα οποία τόνισε πως αναμένεται να ακολουθήσουν επίσημες ανακοινώσεις.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο