KR Tempo

Στο Μουσείο Αρχ. Σικυώνος μαθητές και μαθήτριες του 4ου Δημοτικού Σχολείου Κιάτου μαθαίνουν την ιστορία του τόπου τους

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας ξεκινήσει τη νέα χρονιά οργανώνοντας ένα νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, επιλέγοντας για αυτό το Αρχαιολογικό Μουσείο Αρχαίας Σικυώνος και εκεί κάλεσαν τα παιδιά να μάθουν την ιστορία τους και να εκφραστούν δημιουργικά όπως μόνον αυτά ξέρουν.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που διοργάνωσε στην Αρχ. Σικυώνα η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας, είχε θέμα τον διάσημο Σικυώνιο γλύπτη της αρχαιότητας, Λύσιππο και το πρώτο σχολείο που συμμετείχε στην δράση ήταν το 4ο Δημοτικό Σχολείο Κιάτου. Στους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ’ και Δ’ τάξης έγινε παρουσίαση των ιστορικών και αρχαιολογικών δεδομένων και μετά πηλοπλαστική και παιχνίδι ρόλων. «Η αλήθεια είναι ότι περάσαμε όλοι πάρα πολύ ωραία» αναφέρει σε ανάρτησή της η Εφορείας Αρχαιοτήτων Κορινθίας.

Την ίδια στιγμή, πολλά συγχαρητήρια για τη δράση αυτή, εξέφρασε ο Δήμος Σικυωνίων, επίσης με ανάρτηση που έκανε. «Με δημιουργικό τρόπο έκανε τα παιδιά μας κοινωνούς της ιστορίας και του λαμπρού παρελθόντος του τόπου μας» αναφέρει η ανάρτηση του Δήμου. Όσο για τον Σικυώνιο γλύπτη Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας, ο Δήμος θυμίζει πως ο μεγάλος καλλιτέχνης, αποτελεί ένα από τα σημεία αναφοράς της πολιτιστικής ταυτότητας του Δήμου Σικυωνίων.

Θυμίζει ότι στόχος είναι το Μουσείο Αντιγράφων των έργων του Λυσίππου, που θα λειτουργεί στις αποθήκες του ΑΣΟ, θα δίνει την ευκαιρία στα παιδιά, μέσα από τα εργαστήριά του, να ανακαλύπτουν με δημιουργικό τρόπο την ομορφιά και τον πλούτο της ιστορίας του τόπου τους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο