Δήμοι

Στην υπηρεσία των δημοτών οι κλιματιζόμενες αίθουσες του Δήμου Βέλου – Βόχας τις ημέρες του καύσωνα

Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι υπηρεσίες και οι δομές στον Δήμο Βέλου – Βόχας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το κύμα καύσωνα που αναμένεται από αύριο να ταλαιπωρήσει κυρίως τις ευάλωτες ομάδες ανθρώπων, με τις ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες.

Ο καύσωνας αναμένεται να διαρκέσει μέχρι και την Παρασκευή και στον Δήμο διαθέτουν ήδη τις κλιματιζόμενες αίθουσες των τριών ΚΑΠΗ προκειμένου εκεί να βρουν δροσιά και προστασία οι άνθρωποι που δεν αντέχουν στην ζέστη και που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Οι χώροι των ΚΑΠΗ στο Ζευγολατιό, στο Βέλο και στο Βραχάτι θα παραμείνουν ανοιχτοί από τις 11.00 π.μ ως τις 8.00 μ.μ., το διάστημα από Τετάρτη μέχρι Παρασκευή, ενώ από τον Δήμο διευκρινίζεται πως πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις υγιεινής και ασφάλειας, σύμφωνα με τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας για τον Covid -19.

Οδηγίες προστασίας από τον καύσωνα

Ιδιαίτερη μέριμνα συνιστάται για τα μωρά και τα μικρά παιδιά, καθώς και τους ηλικιωμένους και τους πάσχοντες από χρόνια νοσήματα για την προστασία τους από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Σύμφωνα με τις οδηγίες αυτοπροστασίας από τις υψηλές θερμοκρασίες, συνιστάται στους πολίτες:

  • Να παραμένουν σε χώρους δροσερούς και σκιερούς μακριά από συνωστισμό, να χρησιμοποιούν κλιματιστικά μηχανήματα ή ανεμιστήρες και να αποφεύγουν τη βαριά σωματική εργασία σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία.
  • Να αποφεύγουν την ηλιοθεραπεία, όπως και το βάδισμα ή το τρέξιμο κάτω από τον ήλιο και να φορούν καπέλο και γυαλιά ηλίου και ρούχα ανοιχτόχρωμα από ύφασμα που επιτρέπει στο δέρμα να αερίζεται και διευκολύνει την εξάτμιση του ιδρώτα, αποφεύγοντας τα συνθετικά υφάσματα.
  • Να καταναλώνουν ελαφρά γεύματα με φρούτα και λαχανικά, περιορίζοντας τα λιπαρά και την ποσότητα του φαγητού.
  • Να πίνουν άφθονο νερό και χυμούς φρούτων, αποφεύγοντας τα οινοπνευματώδη.

Ιδιαίτερη μέριμνα συνιστάται τέλος για τα μωρά και τα μικρά παιδιά, καθώς και τους ηλικιωμένους και τους πάσχοντες από χρόνια νοσήματα για την προστασία τους από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο