Δήμοι

Στην τελική ευθεία το έργο αντιμετώπισης βραχοπτώσεων στην περιοχή Καταρράκτες Λουτρακίου

Στα Γραφεία της Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων, του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, βρέθηκε ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων Γιώργος Γκιώνης, προκειμένου να συμμετέχει στην υπογραφή της σύμβασης που βάζει μπροστά τις εργασίες κατασκευής του έργου αντιμετώπισης των βχαχοπτώσεων, στην περιοχή Καταρράκτες του Λουτρακίου.

Το έργο θα αποκαταστήσει τις ζημιές που προκλήθηκαν στο σημείο αυτό, από φυσικές καταστροφές τον Μάρτιο του 2017 και τον Σεπτέμβριο του 2018. Η σύμβαση υπεγράφη από τον Δημήτριο Αναγνώπουλο, Διευθυντή της Ε.Υ.Δ.Ε.-Κ.Σ.Σ.Υ. του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών και τον Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο, νόμιμο εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «Κ.Η. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Μ.Ε.Π.Ε.», παρουσία του κ. Γκιώνη.

Με την υπογραφή της σύμβασης προϋπολογισμού 1.076.850 €, θα ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες αποκατάστασης των βραχοπτώσεων λόγω του κατολισθητικού φαινομένου και της αστάθειας των πρανών στην ευρύτερη περιοχή εκτιμώμενουν μήκους περί των 200 μέτρων, καθιστώντας τις πληγείσες υποδομές μη λειτουργικές, όσον αφορά στο επίπεδο εξυπηρέτησης και ασφάλειας. Με την υλοποίηση των εργασιών αποκατάστασης (απομάκρυνση μεμονωμένων επικρεμάμενων ογκόλιθων και κατασκευή φράχτη ανάσχεσης καταπτώσεων κατάλληλου ύψους και απορρόφησης ενέργειας και επένδυσης με πλήρως αγκυρούμενο πλέγμα), θα επαναφερθεί, η προγενέστερη της κατολίσθησης, ασφάλεια των διαβατών και ο χώρος θα λειτουργήσει και πάλι ως πόλος έλξης τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών της πόλης. Η ολική προθεσμία του έργου έχει καθοριστεί σε έξι (6) μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης.

Ικανοποίηση του Δημάρχου

Ο Δήμαρχος κ. Γκιώνης εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Υφυπουργό Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, βουλευτή Κορινθίας Νίκο Ταγαρά, «για την αμέριστη, όπως σημείωσε, συμβολή του και την αδιάκοπη στήριξή του στην υλοποίηση μεγάλων έργων υποδομής που χρειάζεται ο Δήμος μας, καθώς η υλοποίηση του εν λόγω έργου είναι αναγκαία και επιτακτική για τον τόπο μας». Ο Γιώργος Γκιώνης έκανε λόγο για ένα δύσκολο τεχνικά και μελετητικά κατολισθητικό φαινόμενο, το οποίο, συνέχισε, «χρήζει συνολικότερης παρέμβασης λόγω αστάθειας των πρανών στην ευρύτερη περιοχή των Καταρρακτών».

Δεν παρέλειψε ωστόσο να εκφράσει τις ευχαριστίες του και προς τον πρώην Γενικό Γραμματέα Υποδομών, του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργο Δέδε, ο οποίος, όπως παρατήρησε ο Δήμαρχος, «με την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης τον Μάρτιο 2019, έθεσε την αρχή δρομολόγησης της οριστικής επίλυσης των προβλημάτων που προξένησαν οι εκτεταμένες φυσικές καταστροφές που έπληξαν τον Δήμο μας».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο