ΔήμοιΚορινθία

Στην Κόρινθο ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης για την προληπτική άσκηση εκκένωσης Αμονίου και Φραγκολίμανου

Παρουσία του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστου Στυλιανίδη, πραγματοποιήθηκε στο Αμόνι η άσκηση «Σολυγεία 2022», που αφορούσε την οργανωμένη εκκένωσης των οικισμών Πευκαλίου και Φραγκολίμανο.

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού που αναπτύσσει ο δήμος Κορινθίων για την προστασία και ασφάλεια, σε περίπτωση πυρκαγιάς, ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος, υποδέχτηκε αρχικά στο δημαρχείο τον κ. Στυλιανίδη. Ο κ. Νανόπουλος επεσήμανε την ιδιαιτερότητα της περιοχής της παραπάνω άσκησης, εκφράζοντας την βεβαιότητα πως το Υπουργείο έχει γνώση αυτής της ιδιαιτερότητας και βεβαίως τον σχεδιασμό για την προστασία της.

Η άσκηση ήταν επί χάρτου και οργανώθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο Κορίνθου. Παρόντες ήταν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, όπως η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η Αστυνομία, το Λιμεναρχείο, το Δασαρχείο, φυσικά οι εθελοντές και το τμήμα πολιτικής προστασίας του δήμου Κορινθίων, με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο Βαγγέλη Παπαϊωάννου και την συμμετοχή του προέδρου της κοινότητας Σοφικού Γρήγορη Ρωτίδη.

Πυρκαγιά σε εξέλιξη

Το σενάριο αφορούσε πυρκαγιά, ημέρα Κυριακή, (3/7) και ώρα 1:00 μ.μ., 3 χιλιόμετρα Β.Δ. του Πευκαλίου και στη θέση «Βάγια». Οι κλιματικές συνθήκες ορίστηκαν ως εξής: Θερμοκρασία στους 38 βαθμούς κελσίου, υγρασία στο 20%, άνεμοι στα 5 μποφόρ. 213 μόνιμοι κάτοικοι (σύμφωνα με την απογραφή του 2011) πρέπει να απομακρυνθούν σε 180 λεπτά. Στόχος της άσκησης ήταν να καταγραφούν οι ενέργειες κάθε εμπλεκόμενου φορέα σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.

«Οφείλουμε όχι μόνο να επαγρυπνούμε αλλά να είμαστε σωστά και απόλυτα προετοιμασμένοι προκειμένου να κρατήσουμε τους κατοίκους και την περιοχή ασφαλείς» υπογράμμισε ο Δήμαρχος Β. Νανόπουλος. Η άσκηση διεξήχθη στο πλαίσιο αυτού του σχεδιασμού, που ο Δήμος Κορινθίων αναπτύξει, «γνωρίζοντας τους αυξημένους κινδύνους και τις ιδιαιτερότητες του Αμονίου» όπως πρόσθεσε ο δήμαρχος Κορινθίων, ευχαριστώντας τους εμπλεκόμενους για την παρουσία και συνεργασία τους αλλά και τον Υπουργό, η παρουσία του οποίου, παρατήρησε ο κ. Νανόπουλος, «κατέδειξε την σοβαρότητα με την οποία  το υπουργείο αντιμετωπίζει την περιοχή Πευκαλίου – Φραγκολίμανου».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο