Δήμοι

Παρουσίαση των πρακτικών από το συνέδριο «Η Βόχα στον χρόνο»

Η Βόχα, η μεγάλη πεδιάδα μεταξύ Κορίνθου και Σικυώνος, έγινε γνωστή με αυτήν την ονομασία κατά την οθωμανική περίοδο.

Παροιμιώδης από τα αρχαία χρόνια για την πολιτική της σημασία και οικονομική της ευμάρεια, ελάχιστα είχε απασχολήσει μέχρι σήμερα την ιστορική έρευνα και παρέμενε μία «terra incognita» για την επιστημονική βιβλιογραφία. Πριν από έναν περίπου χρόνο, ο δήμος Βέλου – Βόχας και το ΝΠΔΔ «Ανέλιξη», στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, διοργάνωσε ένα μοναδικό συνέδριο με τίτλο: «Η Βόχα στον χρόνο», στις εργασίες του οποίου επιχειρήθηκε για πρώτη φορά να ψηλαφιστεί η μακραίωνη ιστορία του τόπου μας.

Αυτές οι εργασίες σήμερα έχουν καταγραφεί και εκτυπωθεί στα πρακτικά του συνεδρίου, ένα έργο αναφοράς, για μελλοντική έρευνα σχετικά με την περιοχή αυτή. Ο πρώτος τόμος αυτής της επίπονης προσπάθειας θα παρουσιαστεί την επόμενη Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου ώρα 5:30 μ.μ., σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του ΝΠΔΔ «Ανέλιξη», απέναντι από το γήπεδο Βραχατίου.

Τον τόμο των πρακτικών λοιπόν θα παρουσιάσουν οι:

  • Αριστείδης Δουλαβέρας, τ. Αν. Καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ο οποίος θα μιλήσει με θέμα: «Το έργο της συντακτικής επιτροπής έκδοσης των πρακτικών του Σσυνεδρίου».
  • Γιώργος Νικολάου, Αν. Καθηγητής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο οποίος θα αναλύσει τα περιεχόμενα του τόμου των πρακτικών.
  • Δήμητρα Καμαρινού, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Πατρών, Φιλόλογος – Αρχαιολόγος, η οποία και θα αναφερθεί στις εντυπώσεις της από τον τόμο των πρακτικών.

Η εκδήλωση θα κλείσει με μουσικό πρόγραμμα από το συγκρότημα του Άρη Σταυρου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο