ΚορινθίαΠολιτική

Στην Βουλή φέρνει ο Κώστας Κόλλιας τις καταστροφές στα σταφύλια από τον καύσωνα

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Κορινθίας της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Κόλλιας, προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιο Λιβανό, σχετικά με τις ζημιές που έχουν υποστεί όλες οι καλλιέργειες του Νομού από τα φετινά ακραία καιρικά φαινόμενα.

Στην ερώτησή του ο βουλευτής, μεταξύ άλλων, θέτει καίρια ερωτήματα προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχετικά με το ποιες είναι οι ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί το Υπουργείο με σκοπό την άμεση στήριξη των πληττόμενων αγροτών, ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα εκτίμησης των ζημιών και καταβολής των αποζημιώσεων στους αγρότες, καθώς και εάν υπάρχει πρόβλεψη για χορήγηση προκαταβολών στους πληγέντες αγρότες που έχουν υποστεί ζημιές άνω του 80%.

Να αναφέρουμε ότι ο βουλευτής έχει επισκεφτεί αρκετές καλλιέργειες που καταστράφηκαν από τον καύσωνα και έχει συζητήσει με αγρότες για τα προβλήματα που έχουν υποστεί τα σταφύλια τους κυρίως. Πρόσφατα μάλιστα, ο κ. Κόλλιας συνόδεψε αγρότες των Αθικίων σε συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Αίτημά του, όπως ο ίδιος αναφέρει, είναι η άμεση ανάληψη επιπλέον πρωτοβουλιών από πλευράς του Υπουργείου, «για την ολοκλήρωση της εκτίμησης των ζημιών και την επίσπευση όλων των διαδικασιών, ώστε σύντομα να εφαρμοστούν τα αναγκαία μέτρα ανακούφισης για τους δοκιμαζόμενους από τα αλλεπάλληλα ακραία καιρικά φαινόμενα αγρότες του νομού μας».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο