Δήμοι

Ξεκίνησε η εγκατάσταση 31.233 ψηφιακών υδρομετρητών στο δήμο Κορινθίων

Ξεκίνησε η εγκατάσταση των 31.233 ψηφιακών υδρομετρητών, με  χρηματοδότηση για έργα ύδρευσης, ύψους 9,6 εκατ. ευρώ, που εξασφάλισε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος, από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Η πρόταση κατατέθηκε από τον κ. Νανόπουλο τον Μάιο του 2021 και το έργο εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτης» τον Απρίλιο του 2022, με περίοδο υλοποίησης 12 μηνών. «Οι υδρομετρητές που είναι εγκατεστημένοι στα δίκτυα ύδρευσης του δήμου Κορινθίων, είναι παλαιάς τεχνολογίας και  με πολλά προβλήματα λειτουργίας, επομένως η εγκατάσταση των νέων υδρομετρητών θα παρέχει ακρίβεια μετρήσεων και τη δυνατότητα στους δημότες αλλά και στις υπηρεσίες να έχουν ανά πάσα ώρα και στιγμή μέτρηση κατανάλωσης» αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Δήμου Κορινθιών.

Με τους νέους μετρητές:

  • Θα εντοπίζονται άμεσα οι διαρροές δικτύου ή εντός οικίας.
  • Θα εντοπίζονται άμεσα οι βλάβες έτσι ώστε η υπηρεσία να αναλαμβάνει το συντομότερο την επανόρθωσή τους διότι θα υπάρχει τηλε-διαχείριση και ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο της υπηρεσίας της ΔΕΥΑ Κορίνθου  .
  • Θα αποφεύγονται ή θα εντοπίζονται πολύ γρήγορα κακόβουλες ενέργειες στο δίκτυο ή παραβίαση ή καταστροφή στους υδρομετρητές.
  • Θα υπάρξει  μεγάλη εξοικονόμηση νερού από διαρροές και κλοπές .

«Η αποτελεσματική διαχείριση του νερού για ύδρευση και άρδευση και η διαφύλαξή της ποιότητας του αποτελούσε και αποτελεί πάντα προτεραιότητα της παρούσας δημοτικής αρχής και του δημάρχου Βασίλη Νανόπουλου» συνεχίζει η ανακοίνωση του Δήμου. Θυμίζει πως το έργο έχει ενταχθεί στο σχέδιο «έξυπνη πόλη», με την ευρύτερη έννοια του όρου που υλοποιείται και περιλαμβάνει τα νέα φωτιστικά led, τα ψηφιακά υδρόμετρα την ψηφιακή αναβάθμιση του Δήμου που βρίσκεται σε προσυμβατικό έλεγχο στο ελεγκτικό συνέδριο, το ψηφιακό μουσείο, του οποίου η σύμβαση υπογράφεται άμεσα, το πρόγραμμα smart cities, που σύντομα αναμένεται η απόφαση έγκρισης του, ύψους 1,6 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ 2021-2027 και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων έξυπνες στάσεις, έξυπνες διαβάσεις , διαβάσεις ΑΜΕΑ, διαθεσιμότητα στάθμευσης κτλ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο