Δήμοι

Σπ. Σταματόπουλος. Το Αστεροσκοπείο Κρυονερίου μετασχηματίζεται σε αναπτυξιακό πόλο του δήμου Σικυωνίων

Εμφανώς ικανοποιημένος είναι ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος από την υπογραφή της σύμβασης, μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Αστεροσκοπείου Αθηνών, της οποίας η εφαρμογή θα καταστήσει το Αστεροσκοπείο Κρυονερίου αναπτυξιακό πόλο του δήμου Σικυωνίων, αλλά και όλης της Κορινθίας.

Ο κ. Σταματόπουλος έδωσε το παρών στην υπογραφή της σύμβασης, στον προαύλιο χώρο του Αστεροσκοπείου και αναφέρθηκε στην αξία του έργου που θα υλοποιηθεί μέσω των χρηματοδοτήσεων από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Ταμείο Ανάκαμψης, των οποίων το συνολικό ύψος αγγίζει τα 15 εκατ. ευρώ. Τόνισε δε ότι ο χώρος πολλαπλών χρήσεων που θα κατασκευαστεί καθώς και ο νέος εξοπλισμός που θα εγκατασταθεί στο Αστεροσκοπείο Κρυονερίου, θα αναβαθμίσουν σημαντικά το επιστημονικό και ερευνητικό ίδρυμα.

«Θεωρώ ότι συμπληρώνεται ένα παζλ αναπτυξιακού οράματος για τον δήμο μας, που ξεκινάει από το λιμάνι του Κιάτου και την μετατροπή του σε καταφύγιο τουριστικών σκαφών, από την ανάπλαση της παραλίας και την αποκατάσταση των αποθηκών ΑΣΟ, συνεχίζεται με την αποκάλυψη του θεάτρου της Αρχαίας Σικυώνας, εδώ με το Αστεροσκοπείο και στα ορεινά, αυτό που έχουμε προγραμματίσει είναι σε συνδυασμό με τις δύο λίμνες, της Στυμφαλίας και του Φενεού, να κατασκευαστεί ένα κέντρο προετοιμασίας αθλητικών ομάδων» ανέφερε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Σικυωνίων. Επίσης, παρατήρησε την σημασία που έχει η επισκευή, συντήρηση και διάνοιξη νέων δρόμων προς τα χιονοδρομικά κέντρα του Μαινάλου, των Καλαβρύτων και Ζήρειας. «Είναι ένα αναπτυξιακό όραμα για το οποίο σήμερα βάζουμε την υπογραφή μας για να συμπληρωθεί ένα ακόμη λιθαράκι» κατέληξε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο