KR Tempo

Τις «γυναίκες του Αγώνα» τίμησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ρίζας

Ήταν ένα όμορφο απόβραδο το βράδυ της τελευταίας Κυριακής του Ιουνίου, για όσους βρέθηκαν στο χωριό Ρίζα, της Δυτ. Κορινθίας.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού, με την ευκαιρία της επετείου των 200 χρόνων της Παλιγγενεσίας, διοργάνωσε εκδήλωση τιμής για τις «γυναίκες του αγώνα». Η Δημοσιογράφος – Ερευνήτρια Ευγενία Κατούφα, απαντώντας στις ερωτήσεις τις φιλολόγου Μαρίας Κοψιδά, παρουσίασε πολλές γυναίκες που αγωνίστηκαν για την εθνική παλιγγενεσία και δεν τις έχει καταγράψει η ιστορία, αλλά η ίδια κατάφερε να διασώσει στις σελίδες ένα υπέροχου βιβλίου. Την κουβέντα τους συνόδευαν σπάνιες εικόνες, καθώς και απαγγελία ποιημάτων.

Τις δυο κυρίες που συνέβαλαν στην επιτυχημένη διοργάνωση, καθώς και όσους βρέθηκαν στην πλατεία του χωριού, όπου και πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, ευχαρίστησε αμέσως μετά την εκδήλωση ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ρίζας. Μεταξύ των πολλών γυναικών που έδωσαν το παρών τους στην εκδήλωση, ήταν η Βουλευτής Κορινθίας της Ν.Δ. Μαριλένα Σούκουλη και η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμου Αθηνά Κόρκα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο