Δήμοι

Σημαντική βράβευση του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου στα GREEN AWARDS του Economist

Στο πλαίσιο της 86ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης διοργανώθηκε από τον Economist, σε συνεργασία με το ThePowerGame, το Διεθνές Συνέδριο με τίτλο «Thessaloniki Metropolitan Summit», στο οποίο συμμετείχαν εξέχουσες προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Μέσα στη διημερίδα των συνεδριάσεων τον λόγο έλαβαν οι υπουργοί, Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, Περιβάλλοντος & Ενέργειας Κώστας Σκρέκας,  ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, Υποδομών & Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης Σταύρος Καλαφάτης.

Το παρόν έδωσαν ο George Tsunis Πρέσβης των ΗΠΑ, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο Περιφερειάρχης Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, Αλέξης Χαρίτσης βουλευτής – πρώην Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ , Μιχάλης Κατρίνης πρόεδρος κ.ο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και πολλοί ακόμα εκλεκτοί προσκεκλημένοι.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου απονεμήθηκαν τα «GREEN AWARDS 2022». Ο ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου κέρδισε το 1ο βραβείο στην κατηγορία «Πρόγραμμα Ανακύκλωσης με διαλογή στην Πηγή από Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων» για το Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Ανακύκλωσης με την τοποθέτηση Πολυκέντρων Ανακύκλωσης που έχει σχεδιάσει και άμεσα θα εφαρμόσει, με χρηματοδότηση σχεδόν 20.000.000 € από κοινοτικούς και εθνικούς πόρους του ΕΣΠΑ.

Το βραβείο του Economist παρέλαβε ο Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ κύριος Σταύρος Αργειτάκος, ο οποίος συμμετείχε ως επίσημος προσκεκλημένος και στο Opening Gala του Συνεδρίου, με επίσημο ομιλητή τον πρώην Πρόεδρο της Γαλλίας κύριο Φρανσουά Ολάντ.

Ο ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου επιτελώντας το ρόλο του και έχοντας μια ολοκληρωμένη στρατηγική πρωτοπορεί με δράσεις για τη βέλτιστη διαχείριση των αποβλήτων, ενσωματώνοντας την ανακύκλωση ως βασική προτεραιότητα, ώστε να επιτευχθούν οι ποσοτικοί στόχοι ανακύκλωσης και η Περιφέρεια Πελοποννήσου να μετατραπεί άμεσα σε μια καλή εθνική αλλά και ευρωπαϊκή πρακτική, από ουραγός που ήταν πριν.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο