Περιφέρεια

Προχωρούν η περίφραξη Ισθμού και ο βιολογικός στους Αγ. Θεοδώρους μετά την υπογραφή από τον Περιφερειάρχη

Υπογράφηκαν από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, τον Δήμαρχο Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων Γιώργο Γκιώνη και τους εκπροσώπους των ανάδοχων εταιρειών, οι συμβάσεις για την υλοποίηση δύο ιδιαίτερα σημαντικών έργων για την Κορινθία και ιδιαίτερα για την περιοχή των Αγίων Θεοδώρων.

Το πρώτο έργο αφορά την αναβάθμιση, τον εκσυγχρονισμό και τη λειτουργία της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων (Βιολογικός Καθαρισμός) στους Αγίους Θεοδώρους, καθώς και για την τριετή λειτουργία και συντήρησή της.  Πρόκειται για ένα έργο που εκκρεμούσε για 15 και πλέον χρόνια και παρά τις μεγάλες δυσκολίες, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και η Δ.Ε.Υ.Α.Λ.-Α.Θ. κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να επιλυθούν οριστικά όλα τα προβλήματα και να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την ταχύτερη υλοποίησή του. Με την αποπεράτωση των εργασιών, ολοκληρώνεται ένα σημαντικό περιβαλλοντικό έργο που λειτουργεί προς όφελος των δημοτών και της ευρύτερης περιοχής, αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των πολιτών και δημιουργεί μια προοπτική για τον τόπο.

Ο Δήμαρχος Γιώργος Γκιώνης εξέφρασε την εμπιστοσύνη του προς το πρόσωπό του Περιφερειάρχη, για όλα τα έργα που έχουν δημοπρατηθεί ή πρόκειται να υλοποιηθούν και οδηγούν τον Δήμο Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων σε αναπτυξιακή πορεία

Περίφραξη του Ισθμού

Το έργο της εκατέρωθεν περίφραξης της διώρυγας Κορίνθου ήταν από τις σημαντικές προτεραιότητες του Παν. Νίκα και αφορά όλη την Κορινθία, διασφαλίζοντας το κανάλι και προστατεύοντας τους ανθρώπους που μπορεί να πλησιάσουν σε αυτό. Ύστερα από την έγκριση της Προγραμματικής Σύμβασης για το έργο της εκατέρωθεν περίφραξης της Διώρυγας του Ισθμού, η Περιφέρεια Πελοποννήσου προχωράει σε διαδικασίες δημοπράτησης για την εκτέλεση του έργου, σε συνεργασία με τον Δήμο Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων, της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας (Υπερταμείο) και την Α.Ε.ΔΙ.Κ.. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο ιδιαίτερη σημασίας για τη διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών στην περιοχή της Διώρυγας του Ισθμού.

Παρόντες στην υπογραφή των συμβάσεων των δύο έργων, από την πλευρά της Περιφέρειας ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής και οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Χάρης Βυτινιώτης και Αθηνά Κόρκα και από την πλευρά του Δήμου ο ο Αντιδήμαρχος Αγίων Θεοδώρων Σπύρος Ράτης και ο Πρόεδρος της Δημοτική Κοινότητας των Αγίων Θεοδώρων Αριστείδης Σκουλικαρίτης. Παρόντες ήταν ακόμα οι εκπρόσωποι της ΑΕΔΙΚ και φυσικά οι ανάδοχοι των έργων.

Ο Δήμαρχος κ. Γκιώνης κατά τη διάρκεια υπογραφής των συμβάσεων των δύο σημαντικών έργων τόνισε την αμέριστη συνδρομή του Περιφερειάρχη Παν. Νίκα, «στην υλοποίηση ζωτικών έργων για τον Δήμο μας, καθώς μας έχει αποδείξει πως ενεργεί άμεσα, με ευαισθησία και αποτελεσματικότητα για των επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν εμάς και τους δημότες μας». καταλήγοντας, ο κ. Γκιώνης εξέφρασε την εμπιστοσύνη του προς το πρόσωπό του Περιφερειάρχη, «για όλα τα έργα που έχουν δημοπρατηθεί, πρόκειται να υλοποιηθούν και οδηγούν τον Δήμο μας σε αναπτυξιακή πορεία».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο