Επιχειρείν

Άδωνις και Χρ. Δήμας βράβευσαν τη «Νεοφυή Επιχείρηση της χρονιάς» στα βραβεία του Elevate Greece 2022

O αρμόδιος Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας Χρίστος Δήμας, ήταν αυτός που επέδωσε το «Βραβείο Περιβαλλοντικού Αντίκτυπου» στην εταιρεία η «DIGISEC», η οποία αναδείχθηκε «Νεοφυής Επιχείρηση της χρονιάς» στα βραβεία επιχειρηματικότητας του Elevate Greece 2022.

Το βραβείο «Νεοφυούς Επιχείρησης της χρονιάς» απονεμήθηκε από τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη στον Γιώργο Διακομανώλης, συνιδρυτή και COO της «DIGISEC». «Τα βραβεία του Elevate Greece, υπογράμμισε κατά την ομιλία του ο κ. Δήμας, έχουν ήδη καθιερωθεί και αποτελούν έναν σταθερό θεσμό που επιβραβεύει τις νεοφυείς επιχειρήσεις, την καινοτομία και τη δημιουργικότητα γενικότερα. Ο Κορίνθιος υφυπουργός παρουσίασε και ανέλυσε αρχικά τα στατιστικά δεδομένα και αναλυτικά στοιχεία που είναι πλέον καταγεγραμμένα για το οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων, μετά την δημιουργία και λειτουργία του Εθνικού Μητρώου Νεοφυών Επιχειρήσεων Elevate Greece.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, κατά την ομιλία του τόνισε πως η «στήριξη της καινοτομίας και του οικοσυστήματος των νεοφυών επιχειρήσεων του Elevate Greece αποτελούν στρατηγική προτεραιότητα της Κυβέρνησης». Μέχρι σήμερα, παρατήρησε, έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή τους στο Μητρώο περισσότερες από 700 νεοφυείς επιχειρήσεις, οι οποίες απασχολούν περισσότερους από 6.700 εργαζομένους. Η πολιτεία διαθέτει πλέον μέσω του Elevate Greece μια σαφή και χαρτογραφημένη εικόνα του οικοσυστήματος καινοτομίας και έχει για πρώτη φορά τη δυνατότητα να σχεδιάζει πολιτικές προσαρμοσμένες στις ειδικότερες ανάγκες του οικοσυστήματος των νεοφυών επιχειρήσεων.

«Στόχος μας είναι η μεταφορά της γνώσης από τα ερευνητικά κέντρα, τα πανεπιστήμια και τις νεοφυείς επιχειρήσεις στην πραγματική οικονομία» υπογράμμισε ο κ. Δήμας και εξήγηση πως το Elevate Greece αποτελεί πλέον το σημείο αναφοράς για την υποστήριξη της καινοτομίας και της νεοφυούς επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα». Αποτελεί ένα ουσιαστικό εργαλείο το οποίο συνδέει τα κομμάτια του οικοσυστήματος και αποσκοπεί στο να παρέχει διαρκώς περισσότερα κίνητρα στους νέους επιστήμονες και ταλαντούχους επιχειρηματίες ώστε αυτοί να δημιουργούν και να γίνονται ολοένα ανταγωνιστικότεροι σε υπερεθνικό επίπεδο από την Ελλάδα».

Το Elevate Greece είναι πλέον ένα ουσιαστικό εργαλείο μέσα από το οποίο η πολιτεία παρέχει εξειδικευμένα κίνητρα στις νεοφυείς επιχειρήσεις όπως φορολογικές εκπτώσεις για επενδυτικούς αγγέλους (angel investors), σύγχρονο φορολογικό πλαίσιο για μετοχές προαίρεσης (stock options), ακόμα και δράσεις ΕΣΠΑ για την ενίσχυση της ρευστότητας τους απέναντι στην κρίση του Covid-19.

Τα βραβεία και οι επιχειρήσεις

Οι νεοφυείς επιχειρήσεις που αναδείχτηκαν νικήτριες στις 10 κατηγορίες των Εθνικών Βραβείων Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας «Elevate Greece 2022» είναι οι εξής:

  • Περιβαλλοντικού Αντίκτυπου: DIGISEC.
  • Επιχειρηματικής Ανάπτυξης & Εξωστρέφειας: SafeSize.
  • Τουρισμού και Υπηρεσιών Φιλοξενίας: Ferryhopper.
  • Βιοεπιστημών & Υγείας – Φαρμάκων: Twobull MeDiTherapy.
  • Αξιοποίηση Τεχνολογιών 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης: 3DHUB
  • Τεχνοβλαστός (Spin-off) της χρονιάς: Aquatic Biologicals.
  • Ταχύτερα ανερχόμενη επιχείρηση: Cloudeo Hellas.
  • Γυναικείας Επιχειρηματικότητας: iDNA Genomics.
  • Κοινωνικής Συνεισφοράς: Docandu.
  • Κορυφαία Νεοφυής Επιχείρηση από το Οικοσύστημα: COVARIANCE

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο